Delta


---

DELTA-hoofdkantoor te koop

Middelburg, 15-9-2011

Verkoop belangrijke stap naar nieuw hoofdkantoor in 2014 Half september wordt het DELTA-hoofdkantoor aan de Poelendaelesingel in Middelburg te koop aangeboden. DELTA wil in 2014 een nieuw hoofdkantoor betrekken. Dat kantoor is voorzien op het bedrijventerrein Ramsburg-Oost in Middelburg, vlak naast de N57.

Waarom nieuwbouw?
DELTA heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Technologietoepassingen en nieuwe werkvormen vragen om een andere werkomgeving. DELTA heeft onderzocht of renovatie of verbouw van de huidige locatie een goede optie was. Dit bleek niet het geval te zijn. De verbouwingsmogelijkheden aan de Poelendaelesingel en overige locaties zijn beperkt en de eventuele kosten onevenredig hoog. Dus zowel in financieel opzicht als vanuit het oogpunt van arbeidsomstandigheden en duurzaamheid bleek nieuwbouw de beste keuze.

Dienstverlening DELTA

Het nieuwe DELTA-kantoor wordt een innovatief en energiezuinig gebouw met veel aandacht voor werkomstandigheden en technologische toepassingen. In het nieuwe kantoor wordt "Het Nieuwe Werken" toegepast. Dit leidt tot meer flexibiliteit en efficiency in de organisatie en een hoger niveau van dienstverlening aan de interne en externe klanten. Door flexibilisering van de werkplekken, is er beduidend minder m2 vloeroppervlak nodig in het nieuwe kantoor. In totaal biedt de nieuwbouw plaats aan ± 1075 personen.

Huur, geen koop

Bij nieuwbouw is de exploitatielast per medewerker beduidend lager dan in de huidige situatie. De huisvesting legt daarnaast een minimaal beslag op de begroting omdat er is besloten de nieuwbouw niet zelf te gaan financieren maar te gaan huren.

De besparing op huisvestingskosten is aanzienlijk. Ten opzichte van de huidige situatie is het een besparing van 6 miljoen euro per jaar, uitgaande van een termijn van 15 jaar. Die besparing wordt vooral veroorzaakt door een hogere efficiency in kantoorgebruik en werkprocessen, fors lagere onderhoudslasten en een lager energiegebruik. De inkomsten uit verkoop van het huidige kantoor versterken de balanspositie. De kantoren in Goes en Kamperland blijven bestaan. Het kantoor in Vrijburg gaat dicht, de technische functie blijft daar wel bestaan.

Goed voor Zeeland

Als Zeeuws bedrijf met Zeeuwse klanten, Zeeuwse aandeelhouders, met overwegend Zeeuwse medewerkers is de band tussen Zeeland en DELTA hecht. Met een keuze voor de nieuwbouw in Middelburg onderstreept DELTA dat nog eens. Het nieuwe hoofdkantoor zal beeldbepalend voor de omgeving zijn en de bouwactiviteiten vormen een belangrijke economische impuls. Goed voor Zeeland dus!