Politie Groningen

Donderdag 15 september 2011

Provincie Groningen , 15-09-2011

Mislukte kassaroof in supermarkt

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor een poging tot kassaroof. Het bleek dat de verdachte een 20-jarige caissière van een supermarkt aan de Beren in Groningen had gesommeerd haar kassalade te openen. Toen de medewerkster dit weigerde greep de verdachte naar zijn binnenzak. De 20-jarige caissière liet zich niet afschrikken en hield de kassalade gesloten. De overvaller koos eieren voor zijn geld en ging er toen zonder buit vandoor. Via beveiligingsbeelden was er een duidelijk signalement van de kassarover beschikbaar. Gealarmeerde agenten konden de 26-jarige verdachte snel in de omgeving aanhouden. Bij fouillering troffen agenten twee steekvoorwerpen bij hem aan. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Zwervende kassarover aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmorgen een 33-jarige man, zonder vaste woonplaats, aangehouden. Agenten reageerden op een melding van overlastplegers in de koepel in het Sterrebos in Groningen. Daar troffen dienders drie zwervers aan. Bij controle bleek dat een 33-jarige zwerver vier boetes had openstaan. Toen hij het bedrag van ruim 700 euro niet kon betalen moest hij mee naar het politiebureau. Het signalement van deze zwerver kwam de agenten bekend voor. Na onderzoek bleek het vermoedden juist. De zwerver voldeed aan het signalement van een man die zich een dag daarvoor schuldig had gemaakt aan een kassaroof. Het bleek dat dinsdagmiddag, in een drogist in de Oude Ebbingestraat in Groningen, een greep in de kassa was gedaan. De overvaller was er daarna met een geldbedrag op een fiets vandoor gegaan. De 33-jarige man had geen keus en bekende de kassaroof te hebben gepleegd. Hij werd voor onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat in Groningen. De politie onderzoekt de kassaroof.

Rijbewijs bejaarde automobilist in beslag genomen

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op de Zuiderweg in Hoogkerk het rijbewijs in beslag genomen van een 94-jarige automobilist uit Kollum. De man viel op omdat hij met zeer lage snelheid en twijfelend over zowel de ringweg bij Groningen als op de A7 reed. Ook stond hij op de Laan 1940-1945 stil op de weg terwijl daar geen reden voor was. Hij bracht door zijn gedrag het verkeer in gevaar. De politie vond het niet verantwoord om de Fries verder te laten rijden.

Vrouw zwaait met mes

BLIJHAM- De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Bellingwolde aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een vrouw die op een erf aan de Tjabbestreek meerdere mensen met de dood zou hebben bedreigd. Toen agenten aan de Tjabbestreek kwamen was de 23-jarige vrouw alweer vertrokken. De vrouw kon kort daarop in haar woning in Bellingwolde worden aangehouden. De vrouw werd ingesloten. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van de geweldsuitbarsting was geweest. Er raakte bij het incident niemand gewond. Wel deden meerdere slachtoffers aangifte. De politie onderzoekt het incident.

Overlastgever aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag in de Kajuit in Groningen een 71-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De Groninger was onder invloed van alcohol en viel het winkelend publiek lastig. Een 32-jarige beveiliger van een winkel sprak de overlastgever aan op zijn gedrag. Die kon de bemoeienis van de 32-jarige niet waarderen en gaf hem enkele klappen in het gezicht. De Stadjer is ingesloten voor verhoor.

Insluiper overlopen

GRONINGEN Bewoners van een studentenhuis in de Visserstraat in Groningen hebben woensdagavond, rond middernacht, een insluiper overlopen. De bewoners betrapten een vreemde kostganger in hun studentenhuis. Een huisgenoot begon hard te schreeuwen. De insluiper koos zonder buit het hazenpad. Buiten zagen de bewoners nog een man zenuwachtig voor de deur staan. Vermoedelijk stond deze op de uitkijk. Beide mannen maakten zich snel uit de voeten. De insluiper was ongeveer 25 jaar oud; ongeveer 1.75 mtr lang, getinte huidskleur, zwart krullend haar met een matje in de nek. Hij droeg donkere kleding. De man op de uitkijk was eveneens licht getint en ongeveer 1.90 mtr lang. Hij had een breed postuur. De politie stelt een onderzoek in.

Mislukte overval op cafetaria

DELFZIJL - Twee nog onbekende mannen hebben woensdagdag geprobeerd een snackbar aan het Skagerrak in Delfzijl te overvallen. De overvallers kwamen rond 22:15 uur de zaak. Ze bedreigden het personeel met steekvoorwerpen en eisten geld. Omdat het personeel dit weigerde ging het tweetal er korte tijd later zonder buit vandoor. Zij renden weg in de richting van het Sont. Een zoektocht in de omgeving had geen resultaat. Ook werd een speurhond ingezet. Er raakte bij de mislukte overval niemand gewond. De overvallers waren rond de 20 jaar oud, ongeveer 1.65 mtr lang, donkere huidskleur; beiden droegen een bivakmuts. Beiden droegen bomberjacks (grijs en bruin) met een capuchon. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze overval of op een andere manier weten wie de daders zijn. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Vrouw gaat door het lint

GRONINGEN De politie heeft woensdagavond een 32-jarige vrouw uit Groningen aangehouden die door het lint was gegaan. De politie kreeg een melding dat een vrouw een deur van een woning kort en klein zou slaan. Gealarmeerde agenten zagen dat de vrouw de toegangsdeur had vernield. Zij maakte een verwarde indruk. De amokmaakster moest voor verder onderzoek mee naar het politiebureau. Daar werd zij overgedragen aan het zorgkader. De politie onderzoekt het incident.

Onbekende automobilist botst

GRONINGEN Een onbekende automobilist heeft woensdagavond in de omgeving van de Rabenhauptstraat forse schade aangebracht. Volgens getuigen reed de bestuurder met hoge snelheid van de Parkweg naar de Rabenhauptstraat en de Parkweg. Hij botste daarbij tegen een aantal geparkeerde fietsen en reed daarnaast een verankerde fietsenrek uit de grond. Ook schampte hij even verderop een geparkeerde auto en kon een wandelaar net op tijd wegspringen. De onbekende bestuurder in de Volvo ging er vandoor.

Inbreker aangehouden

SAPPEMEER De politie heeft donderdagmorgen een 19-jarige jongeman uit Sappemeer aangehouden voor woninginbraken.Agenten reageerden op een melding van een woninginbraak in de Noorderstraat in Sappemeer. De inbreker was de woning binnengekomen door een voordeur te vernielen en had het voorzien op een flatscreen. Bij onderzoek in de omgeving zagen agenten de19-jarige Sappemeerder plotseling uit een bosje wegrennen. Na een achtervolging lukte het de dienders om de man in de boeien te slaan. De gestolen flatscreen werd in de bosjes teruggevonden. De inbreker zit vast in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Eerder die nacht was er ook ingebroken in een woning aan de Burgemeester Eikemastraat in Sappemeer. Daar had een inbreker een ruit met een steen ingegooid. Ook hier werd een flatscreen weggenomen. De politie onderzoekt beide inbraken.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen het verkeer.


- Hoogezand, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: niet bekend, aantal overtredingen: 2 (1x snelheid, 1x niet dragen
veiligheidsgordel).


- Groningen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.