Stadsdeel Amsterdam Centrum

Waterlooplein 2020

---

Informatieavond conceptvisie Waterlooplein 2020

14 september 2011

Dat het Waterlooplein als plein en als markt veel beter kan, daarover zijn gebruikers, het stadsdeel en bewoners in de omgeving het eens. Daarom is in een bijzonder samenwerkingsverband tussen ondernemers, marktkooplui, bewoners en culturele instellingen rondom het Waterlooplein een toekomstvisie voor het Waterlooplein geschreven. Deze conceptvisie zet een krachtig beeld neer van het plein in 2020. Op 15 september wordt de visie voor de laatste keer met alle betrokken partijen besproken.

Het Waterlooplein heeft een bijzonder karakter dat voortkomt uit de rijke historie. Maar ondanks de kracht en mogelijkheden van het plein, kan het beter. Stadsdeel Centrum heeft daarom opdracht gegeven om een visie te maken op het plein. In november 2010 is hiertoe met alle gebruikers van het plein een werkconferentie georganiseerd.

Conceptvisie

Tijdens deze werkconferentie is nagedacht over de gewenste functie en de inrichting van het Waterlooplein. Dit leverde een groot aantal ideeën en mogelijke acties op, die als basis dienden voor de integrale visie. Alle destijds geleverde input voor de visie op het plein is de afgelopen maanden verwerkt in een lopend verhaal met als uiteindelijk resultaat: de conceptvisie Waterlooplein 2020. Voordat de visie definitief wordt vastgesteld, organiseren de opstellers ervan een informatieavond.

Informatieavond

Tijdens deze avond, op donderdag 15 september in de Boekmanzaal van het Stadhuis, krijgt iedereen die zich met het Waterlooplein verbonden voelt of erin is geïnteresseerd, de gelegenheid informatie in te winnen over de conceptvisie Waterlooplein 2020, en vragen hierover te stellen. Wij nodigen u van harte hiervoor uit.

---