Gemeente Leusden

Wethouder Jansma geeft startsein voor campagne '(zwerf)afval aanpakken'

Donderdag 15 september om 14.00 uur geeft wethouder Jansma om 14.00 uur op een ludieke manier het startsein voor de campagne `(zwerf)afval aanpakken'. Dit vindt plaats bij milieustraat 't Spieghel aan de Spieghelweg 2 te Leusden. Na een korte toespraak van de wethouder krijgen leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Kinderland een rondleiding bij het afvalstation. Ook een bezoek aan de afvalroadshow en het bekijken van een film over afvalscheiding zijn onderdeel van het programma.

Het Centrum voor Natuur en Milieu `de Schoolsteeg' heeft voor alle groepen van de basisscholen in Leusden lessen ontwikkeld om met het onderwerp zwerfafval aan de slag te gaan. Als onderdeel van het lespakket bezoeken kinderen van groep 7 en 8 de Milieustraat 't Spieghel . Dit jaar wordt het bezoek aangevuld met een mobiele afvalroadshow en het tonen van de campagnefilm `Doe meer met afval' . In de promotiewagen van de afvalroadshow worden de kinderen op een interactieve manier persoonlijk en spelenderwijs bewust gemaakt en geïnformeerd over alle ins en outs van afvalscheiding. In het voertuig zijn allerlei doe- en spelelementen, informatieve en audiovisuele middelen opgebouwd.

In een serie lessen wordt stilgestaan bij de risico's en gevolgen van zwerfafval. Leerlingen van groep 1 tot en met 8 ruimen zwerfafval in de omgeving. Daarnaast brengt elke groep een specifiek bezoek aan een instelling of bedrijf, zoals een bezoek aan een recyclebedrijf voor plastic, een bezoek aan Kringloop in Leusden en voor de kleinsten komt er een vuilniswagen van Sita op het schoolplein.