Gemeente Halderberge


Informatieavond AFC Nieuw Prinsenland op 15 september

Op donderdag 15 september vindt er in Stampersgat een informatieavond plaats over het Agro & Food Cluster (AFC) Nieuw Prinsenland. Op verzoek van en georganiseerd door de gemeente Halderberge zullen Suiker Unie, gemeente Steenbergen, de Tuinbouwontwikkelingsmaatgschappij en de provincie Noord-Brabant de inwoners van Stampersgat en omgeving informeren over het AFC Nieuw Prinsenland.

Wie zijn er bij het project betrokken?

De Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) en Suiker Unie (SU) zijn de initiatiefnemers van het AFC Nieuw Prinsenland. Om een dergelijk project mogelijk te kunnen maken, is door de provincie een provinciaal inpassingsplan (PIP) opgesteld (een inpassingsplan is een bestemmingsplan dat wordt opgesteld door de provincie). Het AFC Nieuw Prinsenland wordt grotendeels gerealiseerd op het grondgebied van de gemeente Steenbergen.

De gemeente Halderberge is direct betrokken bij het project, aangezien de gemeente en dan met name Stampersgat, in de directe omgeving ligt van het AFC Nieuw Prinsenland en omdat de toekomstige grondwal/publiek toegankelijk parkje ten oosten van de Kreekweg op haar grondgebied is gelegen.

Wat is het doel informatieavond?

Op dit moment is de planvorming grotendeels afgerond en wordt er overgegaan tot de uitvoering van het plan. Op en rondom het AFC terrein zijn de eerste ontwikkelingen inmiddels zichtbaar. U vraagt zich misschien af wat er precies gaande is en wat er nog allemaal staat te gebeuren. Het doel van de avond is om u te informeren over de stand van zaken en te verwachten werkzaamheden van de realisatie en om uw vragen daarover zo goed als mogelijk te beantwoorden.

Wie zijn uitgenodigd?

De informatieavond is specifiek bedoeld om de Halderbergse bevolking en dan met name de bewoners van Stampersgat en omgeving te informeren. De avond vindt plaats op verzoek van en georganiseerd door de gemeente Halderberge. Naast TOM, SU, provincie Noord-Brabant en de gemeente Steenbergen is ook de Samenstichting Stampersgat geconsulteerd bij de opzet van de avond.

Programma

De informatieavond vindt plaats op donderdag 15 september vanaf 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) in Zaal Geerts in Stampersgat. Het programma van de avond is als volgt:

* 19.30 uur: Wethouder Suijkerbuijk van de gemeente Halderberge opent de bijeenkomst.

* 19.30 - 20.15 uur: Plenaire presentatie. Deze wordt voorgezeten door dhr. Kramps van de Provincie Noord-Brabant. Gemeente Steenbergen, SU en de TOM geven een toelichting op de stand van zaken van het inpassingsplan, de huidige en te verwachten ontwikkelingen en de inmiddels gestarte en nog uit te voeren werkzaamheden.

* 20.15-20.30 uur: Pauze

* 20.30 - 21.30 uur: Informatiemarkt. Tijdens dit informele gedeelte van de avond krijgt u de gelegenheid specifieke vragen te stellen over het AFC Nieuw Prinsenland. Medewerkers van SU, gemeente Steenbergen, de TOM, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Halderberge zullen u tijdens de informatiemarkt graag te woord staan.

* 22.00 uur: Sluiting