SMIT breidt wereldwijde vloot uit met Schilling HD ROVs

DAVIS, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110915 --

Schilling Robotics, LLC, experts in onderzeese systemen, hebben vandaag de order bekendgemaakt voor twee (2) Heavy-Duty™ (HD™) ROV-systemen van maritiem operator SMIT. De HD™ systemen zullen worden gewaardeerd op 4000 m en worden geleverd met tether management systems (TMS), verkeersleidingswagens en launch and recovery systems (LARS). SMIT zal de HD™ ROV-systemen installeren aan boord van hun onderzeese duikondersteuningsschepen ter ondersteuning van de uitbreiding van de wereldwijde onderzeese activiteiten van het bedrijf. De systemen zullen in het eerste kwartaal van 2012 worden geleverd.

The HD ROV will support SMIT's expanding and diversifying global-based ROV fleet. (Photo: Business W ...

The HD ROV will support SMIT's expanding and diversifying global-based ROV fleet. (Photo: Business Wire)

“Als wereldwijd leider in de offshore-markt zijn we er zeer blij mee dat SMIT Schilling heeft geselecteerd en het HD™ ROV-systeem, dat innovatieve technische oplossingen bevat die superieure systeemprestatie en betrouwbaarheid biedt,” verklaart Tyler Schilling, chief executive officer voor Schilling Robotics.

Dennis M. Stolk, manager operations voor SMIT Subsea, verklaart, “Met de toevoeging van Schilling’s HD™ work-class ROV-systemen is SMIT bezig zijn wereldwijd gebaseerde inspectieklasse ROV-vloot uit te breiden en te diversifiëren. Deze work-class ROV's zullen worden voorzien van een uitgebreid scala van meet- en gereedschapsapparatuur ter ondersteuning van onderzeese constructie- en IRM-activiteiten, waarbij de veelzijdigheid van onze duikondersteuningsvaartuigen wordt vergroot.”

Over Schilling Robotics, LLC

Schilling Robotics is een vooraanstaande, wereldwijde, diepe-oceaan-roboticabedrijf dat is opgericht in 1985. Schilling heeft zijn hoofdvestiging in Californië, V.S. en heeft regionale kantoren in Texas, V.S., Aberdeen, V.K., en Singapore. Sinds eind 2008 heeft FMC Technologies, Inc. een 45% belang verkregen in Schilling. FMC Technologies, Inc. (NYSE:FTI) is een vooraanstaand wereldwijd leverancier van technologie-oplossingen voor de energie-industrie. FMC Technologies ontwerpt, fabriceert en onderhoudt technologisch verfijnde systemen en producten, zoals onderzeese productie- en verwerkingssystemen, oppervlakteputmondsystemen, hogedruk vloeistofregelingsapparatuur, meetoplossingen en mariene laadsystemen voor de olie- en gasindustrie. Nadere informatie over Schilling Robotics is te vinden op www.schilling.com.

Over SMIT Company

SMIT heeft een trotsmakende traditie van bijna 170 jaar in de maritieme sector. Het bedrijf heeft een uitstekende reputatie opgebouwd door het combineren van ervaring met topkwaliteit materialen en apparatuur op de bijna 50 locaties over de gehele wereld waar SMIT actief is. SMIT streeft ernaar om zijn wereldwijde diensten voornamelijk te leveren aan scheepvaartbedrijven, producenten in de olie- en de LNG-industrie, (offshore) constructiebedrijven, verzekeraars, overheden en scheepswerven. SMIT handhaaft de hoogste normen met betrekking tot veiligheid, gezondheid, milieubescherming en kwaliteit. SMIT is een volledige dochteronderneming van Royal Boskalis Westminster, een vooraanstaand wereldwijd bagger- en zee-expert. Nadere informatie over SMIT is te vinden op www.smit.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6861779&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Schilling Robotics, LLC
MEDIACONTACT:
Peter MacInnes, +1 281-598-4113

peter.macinnes@schilling.com