Gemeente Heerde




Persbericht

Datum: 15 september 2011



H2O-raden bijeen over samenwerking tussen gemeenten


Op maandagavond 12 september hebben de raden zich laten informeren over de stand van zaken van de samenwerking tussen de H2O-gemeenten (Hattem, Heerde en Oldebroek). De raadsleden werden geïnformeerd over de voor- en nadelen van verschillende samenwerkingsvormen en bijgepraat over de stand van zaken. Het was niet alleen maar luisteren, de raadsleden gingen daarover ook met elkaar in gesprek. Deze bijeenkomst was een vervolg op de kennismakingsbijeenkomst van de drie gemeenteraden in december vorig jaar.

Gedachtewisseling
Voor burgemeester Hoogendoorn van Oldebroek was het een bijzondere vuurdoop op zijn eerste werkdag. De gemeenschappelijke bijeenkomst werd geopend door de kersverse burgemeester. De raadsleden volgden de presentaties van de diverse samenwerkingsprojecten met grote belangstelling.  Ook de gedachtewisseling tussen de raadsleden kwam goed op gang. De avond heeft daarmee duidelijk in een behoefte voorzien, zo bleek uit veel enthousiaste reacties. 'Ook voor de uitbreiding van de contacten met de raadsleden uit de andere gemeenten is een avond als deze erg nuttig', zei een van de deelnemers.

Uitgebreide samenwerking
De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek werken al langere tijd samen onder de naam H2O. Deze samenwerking is begonnen met het bedrijventerrein Hattemerbroek. De interne bedrijfsvoering was een van de eerste terreinen waarop steeds intensiever wordt samengewerkt. Inmiddels strekt de samenwerking zich uit tot veel verschillende gebieden.Zo is er dit jaar een gezamenlijke bezwaarschriftencommissie ingesteld en wordt er sinds kort samengewerkt op het gebied van de administratie van bijstandsuitkeringen.


Einde persbericht