Ingezonden persbericht


Persbericht, 14 september 2011

Herleef de prehistorie met jeugdvoorstellingen bij OER!

Lelystad - Nieuw Land, Stichting Bombarie en actrice Sanne van Dijk presenteren in september en oktober jeugdtheatervoorstellingen in Nieuw Land voor individuele jonge bezoekers en basisschoolleerlingen. Met OER! jeugdtheater stappen zij in de wereld van de Swifterbantcultuur. Kinderen ontdekken met de theatervoorstelling in de tentoonstelling OER! dat de mensen die toen leefden in het gebied dat wij nu kennen als Flevoland, ook al wandelden, jaagden, woonden en droomden. Een uitdagende kijktocht na de voorstelling maakt het avontuur compleet.

In de jaren zestig werd tijdens de ontginning in de bodem bij Swifterbant aardewerk opgegraven. Dit bleek afkomstig van mensen die zesduizend jaar geleden het huidige Flevoland bewoonden. Deze Swifterbantmensen leefden van jacht, visserij en het verzamelen van voedsel. Heel bijzonder is dat zij ook aan landbouw deden.

De theatervoorstelling bij OER! is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en duurt 20 minuten. Voor scholen wordt de voorstelling diverse malen opgevoerd in de periode van 12 september t/m 15 oktober en zijn er speciale arrangementen met busvervoer mogelijk. Kijk op de website voor de mogelijkheden en de kosten voor scholen. Voor individuele bezoekers zijn er voorstellingen op 25 september en 16, 19, 21 en 23 oktober om 14.00 en om 15.00 uur. Voor de voorstellingen voor de individuele bezoekers geldt de reguliere entreeprijs van Nieuw Land. Bezoekers hoeven zich niet vooraf op te geven. Kijk op www.nieuwlanderfgoed.nl voor meer informatie.

Sanne van Dijk is actrice en poppenspeelster. Ze speelde haar eerste theatervoorstelling bij Firma Rieks Swarte en Tryater ('De Groote Storm'/De Grutte Stoarm). Sindsdien is ze te zien geweest in zeer uiteenlopende voorstellingen mét en zonder poppen, waaronder de familievoorstelling 'Sjakoo, de musical' en 'Os en Ezel, het evangelie volgens Kees.'

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.