Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Eerste beton gestort voor de MFA Bisonspoor

Dinsdag 13 september heeft wethouder Jaap Verkroost het startschot gegeven voor het storten van beton voor het eerste fundament van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Bisonspoor. Daarmee start de bouw van een duurzaam en energiezuinig multifunctioneel complex voor sport, ontspanning, wonen en cultuur.

Projectwethouder Verkroost: "We gaan nu aan de slag met bouwen. We gaan iets moois neerzetten: een duurzame en moderne accommodatie waar Stichtse Vecht echt trots op kan zijn. Natuurlijk wil ik niet voorbij gaan aan de overlast die de omwonenden in de afgelopen weken hebben ervaren toen de heiwerkzaamheden plaatsvonden. Ik hoop dat ook zij, wanneer eind 2012 de MFA voltooid is, zullen zeggen dat het allemaal de moeite waard was."

De bouw in cijfers

Wanneer de MFA klaar is, is er 5.300 m³ beton gestort. In de voorbereidende werkzaamheden zijn er 504 palen geslagen. Daar zijn ruim 118.000 klappen voor nodig geweest. Er is inmiddels 7.500 ton puin afgevoerd, waarvan 3.500 ton hergebruikt is op de bouwplaats. Het is gebruikt als bouwplaatsverharding en werkvloer voor de kelder van het zwembad. Het overige puin wordt hergebruikt als funderingsmateriaal in de wegenbouw.

Wethouder Verkroost stort beton voor het eerste fundament