Politie Gelderland-Zuid

Bromfietster botst tegen auto

Nijmegen, 13-09-2011 o Een 16-jarige Nijmeegse botste gistermiddag rond 15.30 uur met haar bromfiets tegen een auto. Haar passagier liep hierbij letsel op. Het ongeval gebeurde op de Molenweg in Nijmegen.

Een personenauto stond stil op de Molenweg, ter hoogte van de kruising met de Wolfskuilseweg. De bestuurder van deze auto, een 20-jarige Nijmegenaar, was voornemens rechtsaf te slaan, de Wolfskuilseweg op in de richting van de Graafseweg. Hij stond stil om voorrang te verlenen aan fietsers en bromfietsers die rechtdoor wilden over de Molenweg in de richting van de Tweede Oude Heselaan.

Op enig moment is toch een bromfiets tegen de auto aangereden. De bestuurder van de personenauto en een getuige verklaren dat op dat moment de personenauto nog stilstond.
De politie onderzoekt verder hoe het toch tot een aanrijding is gekomen.

De bestuurster van de bromfiets, de 16-jarige Nijmeegse, is met een pijnlijke knie op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De bijrijdster (leeftijd en woonplaats nog niet bekend) is door een ambulance naar het Radboudziekenhuis gebracht. Zij bleek later een gebroken voet te hebben.

(00)

Laatst gewijzigd 13-09-2011 12:30 | © Regio Gelderland-Zuid |