Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.25 uur

Utrecht, 13-09-2011

Verkeersongeval letsel

MAARSSEN Een vrouw raakte gewond toen zij op maandagavond aangereden werd door een vrachtwagen.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding van een verkeersongeval tussen een fietsster en een vrachtwagen. Een 29-jarige man uit Maarssen stond met zijn vrachtwagen stil op de voetgangersoversteekplaats van de Verbindingsweg, komende uit de richting van Maarssenbroek en gaande in de richting van de Straatweg. Een 61-jarige vrouw uit Maarssen reed op een fiets over de voetgangersoversteekplaats komende uit de richting van Zuilen en gaande in de richting van Breukelen. De vrachtwagenchauffeur trok op en reed de van rechts komende fietsster hierbij aan. De vrouw werd met een gebroken voet en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Babbeltruc

ABCOUDE Een bejaarde vrouw werd op maandagavond het slachtoffer van een babbeltruc. De politie is op zoek naar getuigen.

Tussen 18.00 en 18.30 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Dorpszicht. De 89-jarige bewoonster deed open. Voor de deur stond een vrouw van ongeveer dertig jaar met donker haar, die met behulp van een babbeltruc de woning van de vrouw wist binnen te komen. De vrouw leidde het slachtoffer verder af, waardoor een tweede handlanger ook wist binnen te komen. De vrouw en handlanger hebben verschillende goederen uit de woning weggenomen.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Aanrijding met letsel

WOERDEN Gistermiddag zijn een auto en een fietser met elkaar in botsing gekomen.

Omstreeks 17.40 uur fietste een 28-jarige man uit Woerden vanaf Fort Oranje de Utrechtsestraatweg op. Hij verleende geen voorrang aan een 25-jarige man uit Lopik. De man uit Lopik kon met zijn auto de fietser niet meer ontwijken. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist raakte niet gewond.

Rijbewijs ingevorderd

BREUKELEN Een 23-jarige man uit Amsterdam is op maandagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt door een snelheidsovertreding.

Agenten surveilleerden omstreeks 06.30 uur op de Rijksweg A2 bij Breukelen toen zij een snelheidsovertreder zagen rijden. De automobilist werd geklokt op een snelheid van 156 km/h waar maximaal 100 is toegestaan. De man kreeg ook een bekeuring voor geen richting aangeven. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.