Gemeente Lingewaard


Wegonderhoud N839 (Huissen-Gendt)

De provincie Gelderland is eind augustus jl. gestart met wegwerkzaamheden aan de N839 (de weg Huissen-Haalderen-Gendt) en een bodemsanering in Haalderen. De verwachting is dat de werkzaamheden in december 2011 klaar zijn.

Wat gaat er gebeuren
De provinciale weg de N839 (de weg van Huissen via Haalderen naar Gendt) wordt voorzien van nieuw asfalt. Het traject betreft de Karstraat vanaf de Linge richting Bemmel, de Van Elkweg, de Van der Mondeweg in Haalderen en de Langstraat tot de rotonde met de Kruisstraat in Gendt. De onderhoudswerkzaamheden aan de weg worden gecombineerd met maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarbij wordt op veel plaatsen een stille asfaltdeklaag aangebracht. De bushaltes worden toegankelijk gemaakt voor minder validen en de fietspaden worden gedeeltelijk voorzien van nieuw asfalt.

Er vinden dit jaar geen werkzaamheden plaats aan het kruispunt Papenstraat/Van Elkweg in Bemmel, dat wordt naar verwachting 2012.

Ter hoogte van de Van der Mondeweg 36 -45 wordt een bodemsanering uitgevoerd. Het betreft het verwijderen van een restverontreiniging die is blijven zitten na de vorige bodemsanering naast de weg in 2003.

Verkeershinder - wegafsluiting
Als gevolg van de werkzaamheden zal er sprake zijn van (verkeers)hinder door een slechtere bereikbaarheid. Met name voor aanwonenden van de Van der Mondeweg en inwoners van Haalderen.

Om de bereikbaarheid zo goed mogelijk te houden, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden zijn bepaalde weggedeelten echter geheel afgesloten voor het verkeer.

Voor de huidige periode tot 24 september zal de N839 vanaf de Kruisstraat in Gendt tot aan de Groenestraat in Haalderen afgesloten zijn. Dit betekent voor verkeer uit Gendt dat naar Bemmel moet en voor verkeer van Haalderen, Huissen en Bemmel dat naar Gendt moet, zij moeten omrijden via Angeren.

Het vervolg van de werkzaamheden zal binnenkort weer gepubliceerd worden.
Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden is er omleiding voor de bus ingesteld. De bus van en naar Gendt rijdt via de dijk. De haltes bij het bedrijventerrein en Haalderen zijn verplaatst naar de dijk. Er kan ook gebruik gemaakt worden van de Regiotaxi.

Fietsers
Fietsers worden lokaal omgeleid.

Voor informatie
Voor vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de Provincie Gelderland tel: 026-35 99 111. Voor vragen over het openbaar vervoer kunt u contact opnemen met Conexxion: 0900 - 266 63 99