Twaalf gemeenten genomineerd voor landschapsprijs de Juichwilg

Persbericht van Landschapsbeheer Nederland

Onder het motto 'Het Landschap Ben Je Zelf' zijn twaalf gemeenten genomineerd voor de Juichwilg. Deze landschapsprijs gaat dit jaar naar de gemeente die zich het meeste inzet voor vrijwilligers in landschap en natuur. Het Samenwerkingsverband Landschapsbeheer Nederland heeft in elke provincie één gemeente genomineerd. De winnaar van de Juichwilg wordt bekendgemaakt tijdens het symposium 'Het Landschap Ben Je Zelf' op 13 oktober in Arnhem.

Genomineerde gemeenten
De volgende gemeenten zijn genomineerd door de twaalf provinciale organisaties van het Samenwerkingsverband Landschapsbeheer Nederland: Franekeradeel , Landschapsbeheer Friesland
Loppersum, Landschapsbeheer Groningen
Emmen, Landschapsbeheer Drenthe
Deventer, Landschap Overijssel
Elburg, Stichting Landschapsbeheer Gelderland
Stichtse Vecht, Landschap Erfgoed Utrecht
Almere, Landschapsbeheer Flevoland
Stadsdeel Amsterdam-Oost, Landschap Noord-Holland Teylingen, Landschapsbeheer Zuid-Holland
Hulst, Stichting Landschapsbeheer Zeeland
Heeze-Leende, Brabants Landschap
Horst aan de Maas, Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen Limburg

Vrijwilligers onmisbaar voor landschap en natuur Landschapsbeheer Nederland ziet in gemeenten een belangrijker partner in de zorg voor het Nederlandse landschap. Vrijwilligers leveren aan het beheer van ons landschap een onmisbare bijdrage. Jaarlijks zijn meer dan 35.000 actief in landschapsbeheer, bijvoorbeeld door kikkerpoelen op te knappen, houtsingels en wandelpaden te onderhouden en weidevogels te beschermen. Of ze denken mee met gemeentelijke projecten en nemen zelf het initiatief tot het opknappen van het landschap. Vrijwilligers worden door Landschapsbeheer ondersteund in dit belangrijke werk, maar ook gemeenten leveren een belangrijke bijdrage aan vrijwilligerswerk.

Met het uitreiken van de Juichwilg wil Landschapsbeheer in het Europees jaar van het vrijwilligerswerk het belang van gemeenten voor vrijwilligers onderstrepen. Aan de prijs is een beeldje en een geldbedrag van 5.000 euro verbonden, uit te geven aan een vrijwilligersproject in de winnende gemeente.

De prijs wordt uitgereikt door juryvoorzitter dhr. M. Ernsting van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk op het Symposium 'Het Landschap Ben Je Zelf' op 13 oktober in Arnhem, dat geheel in het teken van vrijwilligerswerk staat. Andere juryleden zijn Prof. Th. Beckers, voorzitter Landschapsbeheer Nederland en dhr. A. de Kruijf van Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.landschapsbeheer.nl
Bijlage:
* persbericht nominatie gemeenten voor de juichwilg 2011 voor anppdf




Razende Robot Reporter