Ingezonden persbericht


Amsterdam, 24 augustus 2011

GALA - 50 JAAR HET NATIONALE BALLET
LIVE IN PATHÉ BIOSCOPEN


* Primeur voor Nederlands gezelschap

* Jubileumgala live in negen Pathé bioscopen

Het Nationale Ballet gaat als eerste Nederlandse culturele instelling een samenwerking aan met Pathé bioscopen. Nooit eerder streamde een Nederlands gezelschap een gehele avond live in Pathé bioscopen.

Het Nationale Ballet viert op dinsdag 13 september 2011 zijn 50-jarig jubileum met een groots en feestelijk gala in Het Muziektheater Amsterdam. Deze unieke gebeurtenis is live mee te maken in high-definition op het grote doek van Pathé bioscopen in Den Haag (Buitenhof), Rotterdam (Schouwburgplein), Arnhem (Rembrandt), Eindhoven, Groningen, Maastricht, Tilburg, Zwolle (De Kroon), en Tuschinski Amsterdam.

Zakelijk directeur Stijn Schoonderwoerd: "Voor Het Nationale Ballet is de samenwerking met Pathé een volgende stap in ons beleid om op een innovatieve en creatieve manier het publieksbereik te vergroten. Als nationaal gezelschap hebben we een grote landelijke achterban die we met een dergelijk uniek evenement allemaal bereiken. Bovendien stelt het ons (potentiële) publiek in staat om dit voor een vriendelijke prijs mee te beleven."

Feestelijke ontvangst
Iedere bioscoopbezoeker ontvangt bij binnenkomst een speciaal jubileumcadeau van Het Nationale Ballet en een feestelijk drankje.

De live uitzending wordt geproduceerd door Het Nationale Ballet, in samenwerking met 3 MINUTES WEST (productie en regie). Partners: Pathé en Cultura. De live-uitzending is ook live te volgen via Cultura 24, het digitale themakanaal van de Publieke Omroep, en op cultura.nl

Tickets
Bioscooptickets zijn verkrijgbaar via de deelnemende Pathé bioscopen en via www.pathe.nl/ballet en kosten ¤ 17,50 (volwassenen), ¤ 12,50 (kinderen tot 12 jaar - alleen verkrijgbaar aan de kassa). Aanvang 19:45 uur.

Live aanwezig zijn op het gala in Het Muziektheater Amsterdam? Er is nog een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar bij het Kassabespreekbureau van Het Muziektheater (020) 625 54 55; de AUB-ticketshop op het Leidseplein in Amsterdam. Online kaarten bestellen via www.het-ballet.nl. Kaarten voor het gala zijn verkrijgbaar vanaf ¤ 79,-.

*** einde persbericht ***