Ingezonden persbericht


Juniper Networks vergroot capaciteit MX Series-routers MX 3D Universal Routers bieden hoogste routingcapaciteit in de markt na upgrade

Schiphol-Rijk, 13 september 2011 - Juniper Networks (NYSE: JNPR) verhoogt de capaciteit van zijn toonaangevende Juniper Networks MX 3D Universal Edge Routers. Daarvoor is een fabric-upgrade beschikbaar voor bestaande MX-chassis. Organisaties beschermen door deze upgrade hun investeringen in het Juniper Universal Edge-portfolio. De upgrade betreft alle MX Series-services inclusief MobileNext(TM), de eerste open mobiele kern voor nieuwe generatie draadloze netwerken. De upgrade ondersteunt de verdere ontwikkeling bij klanten van een open netwerkarchitectuur die schaalbaar is en groei aan de netwerkrand kan opvangen door verbeterd abonneebeheer.

De MX Series is een integraal onderdeel van het Juniper Universal Edge-portfolio. Dit is het enige enkelvoudige platform dat geoptimaliseerd is voor convergente dienstverlening aan de zakelijke markt, consumenten en mobiele gebruikers op basis van het open besturingssysteem Junos®.

Dankzij de nieuwe doorvoermogelijkheden van de MX Series daalt het aantal benodigde netwerk-devices, wat kosten verlaagt. Daarnaast beschikken klanten over het eerste platform dat minder dan 4 watt per gigabit aan netwerkverkeer gebruikt. De MX Series ondersteunt tot drie keer meer abonneecapaciteit. De productlijn heeft verder twee keer zoveel platform- en rackcapaciteit als concurrerende platforms en gebruikt minder dan een derde stroom ten opzichte van platforms van de concurrentie. Eén MX960 ondersteunt tot acht miljoen mobiele abonnees of tienduizend zakelijke VPN's. Dankzij de nieuwe capaciteit verwerkt de MX 960 zo nodig meer dan acht miljard video-views op YouTube per dag. Dat is meer dan twee keer het gemiddelde op een dag op YouTube.

Toonaangevende serviceproviders, bedrijven en onderwijsinstellingen maken gebruik van het Universal Edge-platform van Juniper.

"Als toonaangevende communicatieleverancier bouwt Verizon aan een robuuste en flexibele infrastructuur die de betrouwbaarheid en kosteneffectiviteit biedt, die klanten nodig hebben", zegt Ihab Tarazi, vicepresident Global Network Planning van Verizon. "De MX Series blijven de innovatie en schaalbaarheid leveren, die nodig zijn voor verschillende nieuwe consumenten- en zakelijke diensten. Zij bieden tevens het beheergemak en de flexibiliteit die nodig zijn om in te spelen op wisselende verkeerspatronen en applicatie-eisen."

"Hogesnelheidsnetwerken voor academisch onderzoek zijn altijd geavanceerd, omdat er nooit genoeg prestaties en bandbreedte beschikbaar zijn", zegt Shigeo Urushidani, hoogleraar bij het National Institute of Informatics (NII) in Japan, dat het academische netwerk SINET beheert. "Om de doelen van SINET4 te bereiken, hadden we een routinginfrastructuur nodig, die voor wat betreft dienstenlevering schaalbaarder en dynamischer was. De Juniper MX Series biedt ons multidimensionele schaalbaarheid om te kunnen groeien in bandbreedte, diensten en gebruikers."

"Netwerken zijn steeds belangrijker voor elk aspect van ons leven. Het investeren in zakelijke en serviceproviderinfrastructuren om in te spelen op abonnee-eisen, is essentieel om de netwerkkosten in balans te houden", zegt Ray Mota, Managing Partner bij ACG Research. "De nieuwe capaciteit van de MX Series van Juniper speelt in op de huidige vraag naar een schaalbaarder platform en bouwt voort op de investeringsbescherming waar Juniper om bekend staat."

"Cloud computing en mobiliteit zorgen voor steeds meer druk op het netwerk. De MX Series is het enige Edge-routingplatform dat voldoende schaalbaar is om in te spelen op deze nieuwe eisen waarbij de operationele kosten dalen", zegt Stefan Dyckerhoff, executive vicepresident en algemeen directeur van de Platform Systems Division van Juniper Networks. "De Edge-routingoplossingen van Juniper Networks hebben zich bewezen als de meest efficiënte op verschillende gebieden, waaronder voeding, koeling, dichtheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. De verhoogde capaciteit van de MX Series verbetert dit opnieuw."

Meer informatie
De upgrade voor de MX Series is per direct beschikbaar. Meer informatie over de Universal Edge-oplossing van Juniper is beschikbaar op:
* Universal Edge ­ http://www.juniper.net/edge
* Blog 'The Network Ahead' ­ www.juniper.net/networkahead
* Juniper.Net Community ­ www.juniper.net/community
* Social media Juniper ­ www.juniper.net/social Over Juniper Networks
Juniper Networks is specialist in netwerkinnovatie. Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: