Persbericht

Trendwatchers spreken TrendRede 2012 uit

~ Analyse trends biedt inspiratie voor maatschappelijke en economische toekomst Nederland ~

Utrecht, 16 augustus 2011 - Elf vooraanstaande Nederlandse trendwachters presenteren op dinsdag 13 september in Seats2meet.com in Utrecht gezamenlijk de jaarlijkse TrendRede van Nederland. Met de TrendRede willen zij inspiratie bieden voor de maatschappelijke en economische toekomst van Nederland.

Volgens de toekomstdenkers kijkt Nederland eerder naar het heden en verleden dan vooruit, terwijl grote veranderingen zich aandienen. De manier waarop Nederlanders leven, werken, consumeren en communiceren zal de komende jaren radicaal veranderen. De TrendRede 2012 is bedoeld om de discussie en besluitvorming omtrent economische en maatschappelijke onderwerpen op weg te helpen.

Een van de onderwerpen uit de TrendRede 2012 gaat over Nederland als 'levend laboratorium'. We experimenteren en ontwikkelen meer dan we zelf beseffen, onder andere op het gebied van gaming en bijvoorbeeld het Nieuwe Werken. Er gebeurt van alles in Nederland, maar vaak zien we zelf niet hoe we in veel zaken wereldwijd voorop lopen. We zijn grotere (sociale) netwerkers dan veel andere landen. Gaat het ons lukken de komende jaren zowel de mensen als de vele ideeën die we hebben met elkaar te verbinden?

De TrendRede is een gezamenlijk initiatief van 11 trendwatchers: Christine Boland, Tony Bosma, Marcel Bullinga, Goos Eilander, Tom Kniesmeijer, Richard Lamb, Norbert Mirani, Carl Rohde, Hilde Roothart, Ronald Van den Hoff en Marie-Lou Witmer.

"Er zijn een aantal grote issues die binnen de Nederlandse samenleving leven, met name op het gebied van cultuur en economie. De ontwikkelingen binnen die onderwerpen raken in een stroomversnelling en hebben de komende jaren een sterk bepalende invloed op de maatschappij. Daarom bundelen wij met een aantal specialisten onze kennis en kunde in de TrendRede, die we als inspiratie aanbieden aan Nederland", zegt initiatiefnemer Tom Kniesmeijer. "Wij zijn trots op deze tweede editie van de TrendRede, die ons streven om dit tot een jaarlijks terugkerend initiatief te maken steeds concreter maakt."

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn tijdens de presentatie van de TrendRede 2012. Kijk voor meer informatie en aanmelding op http://www.trendrede.nl. Online de TrendRede 2012 volgen kan ook via deze site of volg @trendrede op Twitter.