Gemeente Oldebroek


Schrijfwedstrijd Aan het woord! Veluwe 2011 van start in Oldebroek

Schrijfcursus volgen, persoonlijk coachingsgesprek of gratis online schrijfcoaching? Het is allemaal mogelijk bij de grootste amateurschrijfwedstrijd van Gelderland. Doe mee!

Op vrijdag 2 september is de grootste schrijfwedstrijd van Gelderland weer van start gegaan. Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen hieraan ook deelnemen. Dat komt doordat de gemeente is aangesloten bij de regio Cultuurpact Veluwe. De regio kent een vakkundige jury, een winnaar en een feestelijke prijsuitreiking. Wethouder Albert Kok van de gemeente Oldebroek is voorzitter van de jury. De hoofdprijs is een cheque ter waarde van ¤ 250,- en de winnaar krijgt een driedelige masterclass door een ervaren redacteur. Daarnaast wordt een publieksprijs toegekend.

In de regio Veluwe werkt Stichting Steunpunt Kunst en Cultuur Noord Veluwe hard aan Aan het woord! Veluwe 2011. In samenwerking met de regionale bibliotheken en culturele centra worden schrijfcursussen aangeboden en coachingsgesprekken voor deelnemers georganiseerd.

Deelname
Geïnteresseerden kunnen op de website www.aanhetwoord.nu het deelnemersreglement aanvragen (verplicht). Op deze website vindt men ook informatie over de data van coaching en de feestelijke slotavond die voor iedereen toegankelijk is. De uiterlijke inzenddatum voor Aan het woord! is 14 november 2011.

Deelname staat open voor iedereen die graag schrijft of dicht en een inwoner is van de gemeente Hattem, Heerde, Epe, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld of Scherpenzeel.

Coaching
Om hun winkans te vergroten kunnen deelnemers de eerste versie van hun inzending voorleggen aan een professionele schrijfdocent. In een persoonlijk gesprek krijgen zij bruikbare tips en handige adviezen om hun tekst te verbeteren. Coachingsgesprekken kosten ¤ 5,- en vinden plaats in vijf bibliotheken op de Veluwe. Bekijk de website www.aanhetwoord.nu voor data en locaties.

Organisatie en sponsoren
De organisatie van Aan het woord! 2011 Veluwe is in handen van KCG, Cultuurpact en Stichting Steunpunt Kunst en Cultuur Noord Veluwe. Hoofdsponsor van Aan het Woord! 2011 is Arriva.

Cultuurpact
Met Cultuurpact zetten de provincie Gelderland, gemeenten en KCG zich samen in voor versterking van kunst en cultuur in de regio. Cultuurpact Veluwe bestaat uit de gemeente Barneveld, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Scherpenzeel. Zie ook www.cultuurpact.nl.