Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 12 september

Noord-Holland Noord, 12-09-2011 o 14.15 uur

Bestuurder scootmobiel overleden na aanrijding

Alkmaar, maandag 12 september

Een 82-jarige bestuurder van een scootmobiel overleed maandagochtend na een aanrijding op de Van Houtenkade. De man uit Alkmaar reed rond 09.45 uur over deze weg en wilde links afslaan. Hij werd echter net ingehaald door een 32-jarige automobilist uit Heerhugowaard. Er ontstond een aanrijding. De bestuurder van de scootmobiel liep hierbij hoofdletsel op en werd buiten kennis overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Hij overleed hier later aan zijn verwondingen.

Huiselijk geweld

Hoorn, zondag 11 september

Een 37-jarige man uit Hoorn werd zondagavond 21.20 uur aangehouden in zijn woning. De man kreeg ruzie met zijn vrouw. Hij pakte haar bij haar haren. De dochter van de vrouw probeerde haar moeder te ontzetten. Zij werd door haar stiefvader tegen een kast waardoor zij viel. Vervolgens trok de man zijn vrouw wederom aan haar haren een andere ruimte in. Ditmaal werd zij ontzet door een zwager die op visite was. Hij wist de man te kalmeren. In korte tijd rende de verdachte echter weer naar de vrouw. Hij schopte haar en klemde met zijn arm haar keel dicht. De man rende hierna naar de dochter van de vrouw, draaide haar arm op haar rug en duwde haar gezicht tegen een kastdeur. De vrouw gaf de man een duw zodat hij losliet. De vrouw werd hierop in haar gezicht geslagen. Zij wist de politie te bellen. Deze hield de man in de woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidsduivels

Slootdorp, zondag 11 september

Een 22-jarige man uit IJmuiden raakte zondagmiddag rond 15.00 uur zijn rijbewijs kwijt. De man reed met 148 km/u over de Nieuwesluizerweg. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De man werd staande gehouden. Vanwege de overschrijding met 68 km/u moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zondag 11 september

Op de Heilooertolweg werd zondag van 14.30 tot 18.10 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 2659 bestuurders de controle. Er werden 450 overtredingen geconstateerd. Op dit stuk van de weg geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Twee bestuurders krijgen een beschikking van Justitie op de deurmat. Zij passeerden de controle met 126 en 136 km/u.

Aanhouding na diefstal politiedienstfiets

Alkmaar, maandag 12 september

Een 25-jarige man uit Heiloo werd maandagochtend rond 01.25 uur aangehouden op het Zevenhuizen. Een politiebiker, die belast was met toezicht tijdens Culinair Plaza, stond op de Houttil. Hij zag over het voetpad twee snorfietsers aan komen rijden. Hij wilde de voorste van de twee staande houden. Toen de bestuurder echter naast hem stopte, keerde deze om en gaf gas om snel weg te rijden. De agent pakte hem bij zijn kleding beet en moest hiervoor zijn fiets laten vallen. Hij hoorde van een voorbijganger dat een man zijn fiets pakte en hierop wegfietste. Andere agenten zagen de man op de politiemountainbike over het Zevenhuizen met hoge snelheid aan komen rijden. Hij werd aangehouden.

Beroofd van Blackberry: getuigen gezocht

Blokker, zaterdag 10 september

Een 12-jarig meisje uit Hoorn werd zaterdagmiddag rond 17.05 uur op de Bramleylaan beroofd van haar Blackberry. Zij was samen met een aantal meisjes aan het spelen. En zat met haar Blackberry in haar hand. Er stonden ineens twee jongens naast haar. Een van hen trok de telefoon uit haar handen. Hierop renden de twee jongens samen weg in de richting van de Golden Deliciouslaan.

De jongen die de telefoon uit de handen van het meisje trok is 15 à 16 jaar oud. Hij droeg een zwarte Nickelson jas aan met een capuchon en een bontkraag. Hij was circa 1.80 lang.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Bramleylaan zaterdagmiddag iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietster gewond bij aanrijding

Wervershoof, maandag 12 september

Een 53-jarige fietster uit Wervershoof raakte maandagochtend rond 07.55 uur gewond bij een aanrijding op de Simon Koopmanstraat. Een 24-jarige automobilist uit Wervershoof reed over deze straat in de richting van Onderdijk. Hij zag te laat de 53-jarige vrouw op haar elektrische fiets de rotonde opkomen. Hij kon haar niet meer ontwijken. De fietster kwam ten val en liep een hoofdwond op. Zij werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Heiloo, zondag 11 september

Zondag werd er van 14.15 tot 18.25 uur gecontroleerd op de Vennewatersweg. Er werden in totaal 1632 bestuurders gecontroleerd. 215 Hiervan waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Hoorn, zondag 11 september

Op de Oostergouw werd zondagavond van 19.10 tot 20.20 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 345 bestuurders reden er 80 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u.

Schoorl, zondag 11 september

Op de Laanweg werd zondagmiddag van 14.25 tot 17.40 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1816 passerende bestuurders reden er 95 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u. Op deze weg werd opnieuw gecontroleerd van 19.15 tot 20.35 uur. Van de 598 bestuurders reed 65% te hard. De hoogst gemeten snelheid was deze keer 102 km/u.

In hijskraan geklommen

Den Helder, zaterdag 10 september

Zaterdagochtend werden drie jongens van 19 en 14, allemaal afkomstig uit Den Helder, aangehouden. De politie kreeg rond 08.00 uur een melding dat er mensen zaten in een havenkraan op het terrein van Willemsoord. Agenten troffen op de Polderweg de drie jongens aan. Zij voldeden aan het doorgegeven signalement. Ze werden meegenomen naar het politiebureau en werden na verhoor naar huis gestuurd met een proces-verbaal voor baldadigheid.

Inbraak woning

Alkmaar, maandag 12 september

Maandagochtend werd tussen 06.30 en 06.45 uur ingebroken in een woning aan de Tienenwal ingebroken. De inbrekers kwamen waarschijnlijk de woning binnen door middel van hengelen. Dit is een methode waarbij met een lang voorwerp via de brievenbus het slot open wordt gemaakt. Dit kan wanneer de deur niet op het nachtslot wordt gedraaid. Er werd geld uit de woning weggenomen en een laptop.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving op de bovengenoemde locatie iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.