Gemeente Berkelland


Kunstwerk `Het glazen oog' zoekt nieuwe eigenaar

Het glazen kunstwerk `Het glazen oog', dat sinds de oplevering in 1990 het gemeentehuis in Borculo siert, zoekt een nieuwe eigenaar.

Kunstwerk het glazen oog

Het beeld moet weg omdat het niet past in de nieuwe Berkellandse raadszaal. De maker, Ton van der Laaken uit Arnhem heeft aangegeven het glazen beeld niet terug te willen. Het kunstwerk is het gratis af te halen.

Het kunstwerk is dus kosteloos af te halen bij het gemeentehuis van Berkelland. De gemeente zal zorg dragen dat het kunstwerk uit de raadzaal wordt gehaald. Daarna is de nieuwe eigenaar zelf verantwoordelijk voor het transport.

Sobere stijl

Het bestaande gemeentehuis is gebouwd in 1989, naar een ontwerp van de architecten Alberts en Van Huet, op basis van de antroposofische gedachte. De uitbreiding van het gemeentehuis wordt in sobere stijl uitgevoerd. De gemeente Berkelland heeft er alles aan gedaan om een nieuwe bestemming te vinden voor het kunstwerk, dit is helaas niet gelukt.

Boeddhisme

Ton van der Laaken, auteur van het kunstboek 'Moments of Appearing Emptiness' (momenten van verschijnende leegte), laat zich onder meer inspireren door het boeddhisme.

Interesse?

Hebt u interesse, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Facilitaire zaken via telefoonnummer 0545-250 250.