Philips


Philips eindigt als eerste van supersector in Dow Jones Sustainability Index voor 2011

12 september, 2011

Amsterdam - Philips is uitgeroepen tot nummer één van de supersector Persoonlijke en Huishoudelijke Goederen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) voor 2011. Dit resultaat onderstreept het voortdurende streven van Philips naar duurzaamheid als integraal onderdeel van zijn strategie om een marktleider te worden op het gebied van gezondheid en welzijn.

De voortdurende investeringen van Philips in innovatie, efficiëntie en transparantie binnen de leveringsketen en de nadruk op positieve klantenervaringen plaatsen duurzaamheid centraal in alle bedrijfsactiviteiten. Deze filosofie heeft zich vertaald in de erkenning voor Philips in de DJSI-ranglijst ten aanzien van aspecten als beheer van klantenrelaties, milieurapportage, klimaatstrategie en betrokkenheid van belanghebbenden.

DJSI noteerde in zijn rapport het volgende over Philips: "Philips erkent zijn verantwoordelijkheid op milieugebied en heeft zijn R&D-activiteiten op het gebied van groene producten en oplossingen in het afgelopen jaar uitgebreid. In 2010 waren Groene Producten verantwoordelijk voor 38 procent van de wereldwijde omzet, een stijging van 18 procent ten opzichte van 2007. Deze groei was het resultaat van meer dan 1 miljard euro aan investeringen in Groene Innovaties. Het volledige rapport is beschikbaar op de website van de Dow Jones Sustainability Index.

In het kader van zijn EcoVision5-programma richt Philips zich op drie duurzaamheidsdoelstellingen voor 2015 op het gebied van zorg, energiezuinigheid en recycling. Voor meer informatie kunt u terecht op de EcoVision5-pagina op de Philips-website.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: