Gemeente Breda

12sep
Bredase estafettestokje op koers!
Op woensdag 14 september, tijdens een Arabische High Tea, krijgt Vrouwenstudio Amalia het Bredase estafettestokje overgedragen van HIBO (Hulp In Bijzondere Omstandigheden) in Breda.

De Vrouwenstudio levert een bijdrage aan armoedebestrijding en sociale uitsluiting door het organiseren van activiteiten die de emancipatie en participatie van vrouwen bevorderen.

Wethouder Cees Meeuwis van Sociale Zaken: "Inmiddels hebben we al aardig wat instellingen bereid gevonden om het estafettestokje te aanvaarden en daadwerkelijk met armoedebestrijding aan de slag te gaan. Als een olievlek verspreidt de aandacht voor dit onderwerp zich door de stad. Daar ben ik blij om en ik ga ervan uit dat al deze instellingen zich ook na dit jaar hiervoor blijven inzetten".

Naast Nederlandse les of het actief deelnemen aan buurtactiviteiten zijn er ook bijeenkomsten die in het teken staan van ontmoeting in de wijk en sociale cohesie. Zo koken bijvoorbeeld medewerkers van Vrouwenstudio Amalia iedere donderdag voor bezoekers en buurtgenoten. Voor een klein bedrag kan men in de studio een warme maaltijd nuttigen. Ook is het mogelijk om tussen 14.00 en 15.00 uur maaltijden te bestellen en af te halen. Ouudere buurtgenoten maken hier veel gebruik van. De studio is dagelijks open voor een praatje of informatie. Bijvoorbeeld als er vragen zijn over het invullen van formulieren. Daarnaast zijn er nauwe contacten met weggeefinitiatieven en de Voedselbank.

Dit estafettestokje is de Bredase variant op de Landelijke Stedenestafette, die vorig jaar in het kader van het Europees jaar van armoede en sociale uitsluiting 2010 is georganiseerd. Gemeente Breda was een van de Nederlandse gemeenten, naast andere organisaties, die daaraan medewerking hebben verleend. Na de landelijke afsluiting van dat themajaar in november vorig jaar is het estafettestokje al herhaaldelijk doorgegeven in Breda en dus nog steeds in roulatie!

Het doel is om de aandacht voor armoedebestrijding in Breda levend te houden, nieuwe initiatieven te ontwikkelen en de samenwerking tussen organisaties waar nodig te verbeteren en te verdiepen.. De Vrouwenstudio Amalia gaat het stokje overdragen aan Werk aan de Wijk. De datum is nog onbekend

Organisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding en sociale uitsluiting en het estafettestokje in ontvangst willen nemen kunnen zich melden bij M.Pieterse, emailadres md.pieterse@breda.nl, telefoonnummer: (076) 529 4195. Een volgende kandidaat verplicht zich om een volgende bijeenkomst of activiteit te organiseren zodat de weg van dit stokje binnen Breda weer kan worden vervolgd.

Op woensdag 14 september verzorgen de vrouwen van de Vrouwenstudio Amalia aan de Willem Kesselstraat 25 een Arabische High Tea. Iedereen is van 10.00 tot 11.30 uur welkom.

Breda, 12 september 2011