Gemeente Deurne


Basisschoolleerlingen starten het nieuwe schooljaar groen

Van 12 tot en met 16 september 2011 gaan de leerlingen van 8 basisscholen in de gemeente Deurne bewust te voet of met de fiets naar school. Zij doen namelijk mee aan de landelijke campagne `Groene Voetstappen', lokaal georganiseerd door de gemeente Deurne. Wethouder Henk Kerkers zal op woensdag 14 september 2011 basisschool De Hasselbraam bezoeken om van de leerlingen te horen hoe de actie verloopt en ze nog eens extra aan te moedigen.

Positieve bijdrage
Voor elke heen- en terugweg die de kinderen lopend, met de step of fietsend afleggen, verdienen ze een Groene Voetstap in de vorm van een sticker. De klas met de meeste Groene Voetstappen wint een leuke prijs.

De actie Groene Voetstappen heeft een positieve invloed op de klimaatverandering. Kinderen leren al vroeg dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een schonere lucht en een duurzaam klimaat. Daarnaast draagt de actie bij aan de verkeersveiligheid. Door de dagelijkse routine leren kinderen van hun ouders gevaarlijke situaties te herkennen en hoe zij er vervolgens mee om moeten gaan. Nog een voordeel van de actie is dat kinderen meer lichaamsbeweging krijgen.

Kleine voetjes, grote bijdragen
De Groene Voetstappen worden wereldwijd verzameld. Eind 2011 worden ze aan de Verenigde Naties op de klimaatconferentie in Zuid-Afrika aangeboden. Op die manier laten kinderen zien dat kleine inspanningen een groot effect hebben.

Deelnemende basisscholen
In de gemeente Deurne doen de volgende basisscholen mee aan de actie Groene Voetstappen: De Hasselbraam, D'n Bogerd, St. Gerardusschool, D'n Heiakker, Tijl Uilenspiegel, Zeilberg, De Zonnebloem en De Ratelaar.