Gemeente Helmond


Werkzaamheden A270 en Brandevoortsedreef

Van 12 september tot en met 23 oktober vinden er werkzaamheden plaats aan de A270.

Er wordt gewerkt op het gedeelte vanaf het kruispunt met de Brandevoortsedreef tot de nieuwe weg Neervoortse Dreef. Over de huidige betonplaten wordt asfalt aangebracht. Ook wordt het kruispunt met de Neervoortse Dreef aangesloten. Tegelijkertijd vinden werkzaamheden plaats in de spoortunnel van de Brandevoortsedreef.

Let goed op de borden

De werkzaamheden hebben grote gevolgen voor de bereikbaarheid van Brandevoort en bedrijventerrein Schooten. Ook zal op een gedeelte van de A270 slechts één rijstrook beschikbaar zijn in beide rijrichtingen. Automobilisten wordt dan ook geadviseerd om goed te letten op de gele borden en de omleidingsroutes te volgen óf met de trein te reizen.

Voorbereidende werkzaamheden

Van 5 tot en met 9 september vinden voorbereidende werkzaamheden plaats bij de A270. De weg hoeft hiervoor nog niet te worden afgesloten. Op zaterdag 10 september is de A270 richting Eindhoven volledig afgesloten tussen 6.00 en 9.00 uur. Er worden dan zogenaamde barriers geplaatst. Dit zijn metalen blokken die gebruikt worden om twee rijstroken af te scheiden.

Werkzaamheden A270

Van maandag 12 september tot en met woensdag 28 september wordt er gewerkt aan de zuidzijde. Dit is de rijbaan in de richting Helmond. Het verkeer richting Helmond wordt dan over de noordzijde geleid. Hier is één rijstrook beschikbaar voor de rijrichting Eindhoven en één rijstrook voor de richting Helmond. Van 29 september tot en met 23 oktober gebeurt dit precies andersom; er wordt dan gewerkt aan de noordzijde (rijrichting Eindhoven), waarbij het verkeer over de zuidzijde wordt geleid.

Omleiding via A67

Omdat er slechts één rijstrook beschikbaar is, kunt u het beste omrijden via de A67 of met de trein reizen.

* Meer informatie over de omleidingsroutes

Kruispunt Brandevoortsedreef afgesloten

Tijdens de werkzaamheden kan er geen verkeer van de Brandevoortsedreef naar de Schootense Dreef rijden of andersom. Ook is het niet mogelijk om op de A270 links of rechtsaf te slaan richting Brandevoort of bedrijventerrein Schooten. Verkeer tussen Brandevoort en Stiphout wordt omgeleid via de Hoofdstraat in Mierlo-Hout.

* Lees meer over de werkzaamheden A270 en Brandevoortsedreef

Neervoortse Dreef

In het filmpje hieronder kunt u bekijken hoe de Neervoortse Dreef, de tweede ontsluitingsweg bij Brandevoort, gaat worden.