Politie Zeeland


---

1505-2011 Woninginbraken Nieuwerkerk
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Nieuwerkerk ingebroken in twee woningen aan de Deltastraat en de Burgemeester Van Eetenstraat.
De buit bestond o.a. uit geld en sieraden. Bij drie woningen aan de Hoge Kerkstraat, Molenstraat en de Wethouder van Klinkenstraat bleef het bij een inbraakpoging.

1506-2011 Woninginbraken in Borssele
In Borssele zijn in de nacht van zaterdag op zondag 10 woninginbraken gepleegd.
Het betreft woningen aan de Noordstraat, Plein, Westsingel, Noordsingel en Oostsingel. De buit bestond voornamelijk uit geld.

1507-2011 Dronken Belg rijdt dijk af, Breskens
Op de Emmastraat is zaterdag omstreeks 19.45 uur een 34-jarige Belg uit de gemeente Rumst met zijn auto een dijk af gereden.
De man vertelde dat zijn navigatiesysteem aangaf dat hij op een t-kruising rechtdoor moest rijden. Dit had hij gedaan en was vervolgens de dijk afgereden. Bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij is meegegaan naar het bureau voor de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
De auto werd door een takelbedrijf weer de weg opgetakeld en samen met de 34-jarige Belg naar hun vakantieadres gebracht.

1508-2011 Rijbewijzen ingenomen
Op de Provinciale weg in Overslag is zondag rond 00.30 uur een 62-jarige automobilist uit Lokeren (B) betrapt op rijden onder invloed van alcohol.
Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren.

Een 20-jarige automobilist uit Tilburg is zondag om 03.15 uur op de Hogezoom in Renesse aangehouden voor rijden onder invloed.
Op de ademanalyse blies hij 565 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over de teruggave ervan.

Op de 's Heer Hendrikskinderendijk in Goes is zondag rond 05.30 uur een 25-jarige automobilist uit Middelburg betrapt op rijden onder invloed.
Ook hij is een beginnend bestuurder. De uitslag van de ademanalyse was 590 ug/l. waarna zijn rijbewijs werd ingenomen.