Politie Gelderland-Midden

Man zwaargewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 11-9-2011 14:06:03

ELST - Een 41-jarige man uit Renkum is in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval in Elst.

De man reed rond half twee uur met zijn snorfiets over de Homoetsestraat, kennelijk in de richting van Valburg. Door nog onbekende oorzaak kwam de man ten val. Een omwonende hoorde het ongeval gebeuren en verleende samen met een vriend hulp aan het slachtoffer, totdat de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De man uit Renkum was buiten bewustzijn en had letsel aan zijn hoofd opgelopen. De traumaheli is ingezet om assistentie te verlenen. De man werd overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.
(2011104790-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Fietser (77) gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 11-9-2011 14:01:16

ELST - Een 77-jarige fietser uit Elst is zaterdagmiddag 10 september gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats

De Elstenaar fietste rond half drie over De Park in Elst en stak de Grote Molenstraat over. Daar werd hij geraakt door het voertuig van een 58-jarige automobilist uit Heteren. Volgens een getuige zou de Elstenaar kennelijk zonder af te remmen vanaf de zijweg de Grote Molenstraat zijn opgereden toen het verkeersongeval plaatsvond. De automobilist probeerde nog te remmen maar een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De fietser liep verwondingen op aan zijn arm en hoofd en hij had last van zijn rug. De man werd door medewerkers van de Ambulance gestabiliseerd en overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. De automobilist uit Heteren raakte niet gewond, zijn voertuig raakte beschadigd en moest worden afgesleept. De verkeersongevallendienst van de Politie Gelderland-Midden heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. (2011104581-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---