Politie Twente

Botsing
Denekamp
Vrijdag 9 september zijn er twee auto's op elkaar gebotst op de Nordhornsestraat in Denekamp

Een 41-jarige man uit Denekamp reed rond 12.30 uur op de Nordhornsestraat. Op de kruising met de Johanninksweg wilde hij links afslaan. Hij zag daarbij een tegemoet komende auto over het hoofd. De twee auto's zijn op elkaar gebotst. De 41-jarige man en de 34-jarige bestuurder (uit Denekamp) van de andere auto zijn met lichte verwondingen uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. (2011085817)

Fietser aangereden
Rijssen
Een 52-jarige man uit Bornebroek is gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de kruising Galvanistraat - Morsweg in Rijssen.

Rond 13.00 uur fietste de man op de Galvanistraat in Rijssen. Hij wilde de kruising met de Morsweg oversteken. Op dat moment kwam er een auto uit tegenovergestelde richting rijden, die af wilde slaan de Morsweg in. De bestuurder, een 52-jarige man uit Almelo, zag de fietser daarbij over het hoofd. De fietser is met zijn hoofd op de voorruit geklapt en op de grond gevallen. De man is met schaafwonden en een pijnlijke heup naar het ziekenhuis gebracht. (2011085824)

Man weigert mee te werken aan ademanalyse Enschede
Van een 35-jarige man uit Enschede is het rijbewijs ingevorderd. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse nadat hij was aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen zaterdag 10 september rond 00.45 uur twee mannen zonder helm op een scooter rijden op de Parkweg in Enschede. Toen de agenten de mannen hierop wilde aanspreken gingen ze er op de scooter vandoor. Op de Lambertus Buddestraat hebben de agenten de mannen op de scooter klem gereden. De bestuurder rook naar alcohol, daarom hebben de agenten hem laten blazen. Uit de blaastest werd duidelijk dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De 35-jarige man weigerde hieraan mee te werken. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd. Daarnaast hebben de man en zijn 19-jarige medepassagier uit Enschede een bon gekregen voor het niet dragen van een helm. (201185995)

Politiesteunpunt Ootmarsum is verhuisd Ootmarsum
Vanaf woensdag 14 september houdt Theo Reinerink wijkagent van Ootmarsum, Nutter, Agelo, Lattrop-Brecklenkamp en Tilligte spreekuur in het nieuwe Ootmarsumse politiesteunpunt. Dit steunpunt is gevestigd in de nieuwe brandweerkazerne aan de Laagsestraat 4 in Ootmarsum. Iedere woensdagmiddag is het steunpunt geopend tussen 14.00 en 17.00 uur.

Het politiebureau in Denekamp, gevestigd aan de Nordhornsestraat 62, is geopend op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. Het steunpunt in Weerselo, gevestigd aan de Legtenbergerweg 3, is iedere dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur geopend. Harry Zwiers, wijkagent van Deurningen, Rossum, Saasveld en Weerselo houdt dan zijn spreekuur.

Buiten deze openingstijden om is het ook mogelijk om een afspraak te maken met een medewerker van de politie in de gemeente Dinkelland. De politie Twente is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor niet-spoedeisende zaken. In noodsituaties kan er altijd gebeld worden met het alarmnummer 112.

Internetaangifte
Graag willen wij u attenderen op de mogelijkheid om via internet aangifte te doen. Dit kan o.a. bij:
. doorrijden na een aanrijding, zonder gegevens van de tegenpartij; . vernieling, diefstal en winkeldiefstal, allen zonder verdachtenindicatie.

Bezoek hiervoor de website van de politie Twente, www.politie.nl/twente, een bezoek aan een politiebureau is dan veelal niet meer nodig. Groot voordeel van het doen van aangifte via internet is natuurlijk dat u thuis kunt blijven. U heeft dan niet te maken met wachttijden aan de balie en u kunt in alle rust achter uw eigen computer de aangifte verwerken. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn naar aanleiding van uw internetaangifte, dan krijgt u vanzelf een telefoontje van de politie

Getuigen aanrijding gezocht
Losser
Politie Twente is opzoek naar getuigen van een aanrijding op de Gronaussestraat in Losser. Een 71-jarige vrouw uit Oldenzaal had tussen 09.30 en 11.30 uur haar auto geparkeerd op de parkeerstrook op de Gronaussestraat. Toen ze terugkwam bij haar auto bleek die aangereden te zijn door een vermoedelijk rood voertuig. De auto van de vrouw is aan de linkervoorzijde flink beschadigd. Politie Twente zoekt getuigen van deze aanrijding. Ze kunnen zich melden bij Politie Twente, team Oldenzaal via 0900 - 9988. (2011086098)

Dronken in het verkeer
Politie Twente heeft dit weekend van 3 personen het rijbewijs ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol.

Enschede
Bij een alcoholcontrole op zondag 11 september op de Haaskbergerstraat hebben agenten rond 03.30 uur een blaastest afgenomen bij een 21-jarige automobilist uit Eibergen. De test gaf aan dat de man teveel alcohol had gedronken. De man is aangehouden. Hij heeft een ademanalyse moeten doen op het politiebureau. Daaruit bleek dat de man een promillage van 0.94 had. De man is beginnend bestuurder en dus is zijn rijbewijs ingevorderd. (2011086359)

Almelo
Agenten kregen zondag 11 september rond 04.00 uur een melding, om te gaan naar de Hagengracht in Almelo. Daar zouden mensen een discussie hebben over wie er nu zou gaan rijden. Het leek er op dat er meerdere mensen onder invloed van alcohol waren. Toen de agenten aan kwamen rijden, zagen ze een auto achteruit rijden tegen een bord aan. De agenten hebben de bestuurder van de auto laten blazen. De 48-jarige vrouw had een glaasje te veel op. Dus ze is aangehouden. Uiteindelijk bleek dat ze een promillage van 1.4 had. Ze moest haar rijbewijs inleveren. (2011086378) Losser
Surveilleren agenten zagen zondag 11 september rond 00.15 uur een automobilist slingerend over de weg gaan op de Gronaussestraat in Losser. De agenten hebben bij de 38-jarige bestuurder uit Losser een blaastest afgenomen. En die gaf aan dat de man te veel alcohol gedronken had. Uiteindelijk is het rijbewijs van de man ingenomen. Hij had een promillage van 1.91. (2011086272)

Man gewond bij aanrijding
Almelo
Een 17-jarige man uit Tubbergen is zaterdag 10 september gewond geraakt bij een aanrijding met een scooter op de Sluiskade Zuidzijde in Almelo.

De man fietste rond 11.45 uur op de Sluiskade Zuidzijde en wil de kruising met de Van Rechteren Limpburgsingel overteken. Op dat moment kwam er een 34-jarige vrouw uit Almelo op een scooter aanrijden. Zij wilde afslaan, maar wilde nog wel de man op de fietst voor laten gaan. Door een inschattingsfout raakte ze bij het afslaan alsnog de achterkant van de fietst. De man kwam hierdoor te vallen. Hij is met pijnlijke ribben overgebracht naar het ziekenhuis. (2011086129)

Man aangehouden voor inbraak
Enschede
Een 33-jarige man uit Enschede wordt verdacht van een poging tot inbraak in een winkel aan de Lage Botghofstraat en twee auto inbraken.

Getuigen zagen zondag 11 september rond 02.00 uur dat er een man probeerde in te breken bij een winkel aan de Lage Bopthofstraat. Ze hebben een signalement kunnen doorgeven aan de politie. Een surveillerende agent zag een man lopen die voldeed aan het signalement. Hij heeft de man aangesproken en uiteindelijk aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. De man wordt ook verdacht van twee auto inbraken. (2011086319)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

11 september 2011
Telefoon: 053-455 5588

---- --