Politie Gelderland-Midden

Hennepkwekerij opgerold na brandalarm

Publicatiedatum: 11-9-2011 13:06:38

VELP - De politie heeft zaterdagmiddag 10 september in een woning in Velp-Zuid een hennepkwekerij opgerold. De kwekerij kwam aan het licht door een brandalarm dat afging. Er was geen sprake van brand in het pand.

Rond vijf uur werd de politie gevraagd te assisteren bij het binnentreden van een woning nadat een alarm was afgegaan. In de woning bleek geen sprake te zijn van brand en er werd ook niemand aangetroffen. Agenten ontdekten in de woning echter een hennepkwekerij met plantenresten en kweekapparatuur. De kwekerij werd ontmanteld en zal worden vernietigd. De politie is nog op zoek naar de verantwoordelijke voor het in bedrijf hebben van de hennepkwekerij. (21011104634-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Zutphenaar verdacht van mishandeling

Publicatiedatum: 11-9-2011 13:05:42

ARNHEM - Op de Korenmarkt in Arnhem heeft de politie in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september een 23-jarige man uit Zutphen aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 26-jarige Arnhemmer. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer rond half vijf met een hoofdwond op de Korenmarkt. De man gaf aan geslagen te zijn bij een conflict in een horecagelegenheid. De Arnhemmer liep daarbij een hoofdwond op. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Op aanwijzen van het slachtoffer en een getuige werd de Zutphenaar aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(2011104772-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Beschonken bestuurder beledigde agenten

Publicatiedatum: 11-9-2011 13:04:45

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft zaterdagmiddag 10 september een 58-jarige Arnhemmer op de Ranonkelstraat aangehouden, nadat hij weigerde mee te werken aan een ademonderzoek en daarbij de betrokken agenten had beledigd.

Rond zes uur kreeg de politie een melding dat de Arnhemmer in kennelijk beschonken toestand zijn auto had geparkeerd aan de Ranonkelstraat en dat hij nu was uitgestapt. Agenten troffen de man naast zijn auto aan, kennelijk in gesprek met een groepje omstanders. Het portier van de auto stond open en de ruitenwissers stonden aan. In de auto werd een fles alcohol aangetroffen. De Arnhemmer was onvast ter been en sprak met dubbele tong. Toen agenten de man vorderden om een ademonderzoek te ondergaan weigerde hij dit en beledigde hij de agenten. Daarop werd de man aangehouden. Bij zijn insluiting in het politiebureau zou de Arnhemmer ook hebben geprobeerd de agenten te schoppen. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011104607-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---