Politie Groningen

Zondag 11 september 2011

Provincie Groningen, 11-09-2011

Mannen aangehouden na eenzijdig ongeval

DELFZIJL De politie heeft zaterdagavond op de Wendakker in Delfzijl twee mannen aangehouden na een eenzijdig ongeval. De politie kreeg een melding dat een auto uit een bocht was gevlogen en vervolgens in de bosjes tot stilstand was gekomen. Een 28-jarige man uit Maasbracht ontkende te hebben gereden en wees een 19-jarige Tjech, die op de bijrijderstoel zat, aan als bestuurder. Omdat agenten sterk aan dit verhaal twijfelden, werd van beide mannen een alcoholtest afgenomen. Daaruit bleek dat ze onder invloed van alcohol waren. De 28-jarige Limburger had ruim 2 promille in zijn bloed (890 ugl) en zijn kompaan ruim 1 promille (440 ugl). Het rijbewijs van de Nederlander is in beslag genomen. De Tjech was niet in het bezit van een rijbewijs.

Fries in beschonken toestand met auto in de sloot

MARUM De politie heeft zaterdagnacht een 40-jarige automobilist uit Marum aangehouden. Agenten kregen een melding van een eenzijdig ongeval op de A7 bij Marum. Bij aankomst bleek dat de bestuurder uit Drachten de macht over het stuur was kwijtgeraakt en in een naastgelegen sloot tot stilstand was gekomen. De man kon zich niet herinneren hoe dit mogelijk was geweest. Op het politiebureau bleek dat de Fries teveel alcohol had gehad (715 ugl, ruim 1,6 promille). Het rijbewijs van de alcomobilist wordt in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Bestuurders onder invloed van alcohol

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag en nacht op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Diverse bestuurders zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen deze verkeersdeelnemers.

GRONINGEN Een 42-jarige automobilist uit Spanje werd zaterdagnacht betrapt op de Grote Markt. De man reed met een auto door de binnenstad en viel op vanwege zijn rijgedrag. Hij had ruim 1,3 promille alcohol (585 ugl) in zijn bloed. De politie heeft het rijbewijs van de Spanjaard in beslag genomen.

GRONINGEN Een 22-jarige scooterbestuurster uit Groningen had zaterdagnacht te diep in het glaasje gekeken. Ze viel door de mand bij een verkeerscontrole in de Nieuwe Ebbingestraat in haar woonplaats. Ze had ruim 1,3 promille alcohol (575 ugl) in haar bloed.

Aanhoudingen na mishandelingen

GRONINGEN De politie heeft op diverse plaatsen in de binnenstad van Groningen personen aangehouden vanwege vervelend gedrag en mishandelingen. De aangehouden verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Een 18-jarige man uit Ter Apel werd aangehouden omdat hij een 23-jarige inwoner van Groningen in de Poelestraat een kopstoot had gegeven. Het slachtoffer waarschuwde agenten die de verdachte vervolgens wilden aanhouden. Vrienden van de Oost-Groninger reageerden daarop zo vervelend dat ook een 20-jarige kameraad van de Ter Apeler werd aangehouden. Het duo is ingesloten.

Een 25-jarige inwoner van Rijswijk is zaterdagnacht gewond geraakt nadat hij door een onbekende man met een slagwapen was geslagen. De Zuid-Hollander stond met een vriend bij een bushalte op de Grote Markt te wachten, toen plotseling de verdachte aan kwam lopen. De onbekende man dreigde het duo te slaan, waarna zij het op een lopen zetten. Het slachtoffer kon echter niet snel genoeg wegkomen waarna hij op het hoofd werd geslagen. Ze vluchtten een café binnen waar de politie werd gewaarschuwd. De 25-jarige moest voor behandeling van zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek.

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt een 26-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had in een café ruzie gekregen met twee andere bezoekers. Hij was volgens een verklaring op de voet van een van de personen gaan staan en daagde de man uit. Een kameraad van het 23-jarige slachtoffer ging verhaal halen en kreeg een kopstoot. De 23-jarige Groninger kreeg vervolgens meerdere beuken op het lichaam en in het gezicht. De 26-jarige verdacht werd buiten aangehouden. Hij is ingesloten. Het slachtoffer kreeg het advies om naar een huisarts te gaan.

Behulpzame man in gezicht geslagen

HOOGEZAND De politie onderzoekt een mishandeling in Hoogezand waarbij zaterdagavond een 54-jarige man uit die plaats gewond is geraakt. Een onbekende man wilde zonder betalen een tree bier meenemen uit een supermarkt. Een medewerker van de winkel zag dit en waarschuwde de verdachte de blikken bier achter te laten. De onbekende man uitte vervolgens bedreigingen richting de medewerker. De 54-jarige Hoogezandster vroeg de verdachte zich te gedragen en nam het voor de medewerker op. Eenmaal bij zijn auto, kreeg de behulpzame man plotseling enkele klappen in het gezicht van de verdachte. Hij raakte daarbij gewond. De verdachte stapte daarna op een fiets en ging er vandoor richting Sappemeer.

Autos met verf bespoten

ZUIDHORN De politie doet onderzoek naar het bekladden van zeker drie autos in Zuidhorn. De politie kreeg meldingen dat de voertuigen, die geparkeerd stonden in de Thomas van Dijkweg (2 stuks) en de Akkerend met verf zijn bespoten. Ook in de Admiraal Helfrichstraat is graffiti op een voorwerp gespoten. De eigenaren van de autos hebben aangifte gedaan.