Ingezonden persbericht


Persbericht
Musicalster Kelvin Wormgoor zingt voor de beren!

Rhenen, 8 september - Zondag 11 september zet Ambassadeur van Alertis, Kelvin Wormgoor, zich op de Dag van de Vrijwilliger vrijwillig in voor de beren. Hij geeft van 14.00 tot 15.00 uur in Ouwehands Dierenpark een spetterend optreden om extra aandacht te vragen voor het werk van Alertis, stichting voor beer-en natuurbescherming. De vrijwilligers van Alertis en de dierentuin vragen op deze dag met informatie -en verkoopstands aandacht voor hun werk en andere organisaties waar ze zich voor inzetten.

Kelvin Wormgoor
Kelvin is sinds deze zomer actief als ambassadeur voor beren in nood. Hij is bekend van het televisieprogramma 'Op zoek naar Zorro' en heeft gespeeld in 'Petticoat' (met o.a. Chantal Janzen en Freek Bartels.) Volgend jaar staat hij in de Broadway productie 'Wicked' die te zien zal zijn in het circustheater in Scheveningen.

Alertis
Alertis, bekend van Het Berenbos in Rhenen, beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood. In de afgelopen 15 jaar heeft de stichting veel beren die onder dieronvriendelijke omstandigheden leefden kunnen helpen. Een aantal van hen heeft een veilig onderkomen gekregen in Het Berenbos in Rhenen. Denk aan Mackenzie, de dansbeer uit Bosnië, Mascha de beer uit het Russisch Staatscircus en Dadon, de beer uit Moskou die optredens op een fietsje gekleed in een jurkje verzorgde. Alertis zet zich sinds de oprichting in voor beren in nood, en zal dat blijven doen.

Het is ook belangrijk om de beer in zijn eigen natuur te beschermen. Beren kunnen een bedreiging vormen voor schaapskuddes, boomgaarden en bijenkorven en ze komen op menselijk afval af. Alertis ondersteunt mensen, die in dezelfde gebieden wonen als waar beren leven, door ze bijvoorbeeld herdershonden en elektrisch hekwerk te geven. Ook stimuleert Alertis de productie en het gebruik van zogenaamde 'bear-proof' afvalbakken. Door dit soort maatregelen komen beren niet te dicht bij mensen, worden gevaarlijke situaties voorkomen en lopen de beren minder risico om gedood te worden. Voor meer informatie zie www.alertis.nl

Einde persbericht




Ingezonden persbericht