Gemeente Enschede

Het Ledeboerpark haalt de oogst binnen

Sfeervol Oogstfeest

ONS! NatuurEducatie van de gemeente Enschede viert op zondag 11 september van 11.00 - 17.00 uur een bruisend Oogstfeest. Bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark zijn op die dag bijzondere activiteiten rondom de oogst van de verschillende gewassen. Bovendien is het op zondag 11 september ook nog Open Monumentendag en Nationaal Weefweekend en wordt om 13.30 uur de Green Flag Award uitgereikt aan het Ledeboerpark; reden voor een extra groot feest!

Oogsten en feesten
Nadat de oogst binnen was gehaald, werd er vroeger op boerderijen als afsluiting een Oogstfeest gevierd. Het was het einde van een drukke nazomerperiode waarin hard gewerkt was om de rijpe gewassen te oogsten en te verwerken.
NatuurEducatie heeft voor haar bezoekers allerlei leuke activiteiten georganiseerd om haar eigen Oogstfeest te vieren in en rondom bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark. De Enschedese Bijenvereniging heeft diverse activiteiten rondom bijen en honing, en biologische zorgboerderij De Viermarken verkoopt biologische producten.
Er is een mosterdmaker, een geveltekenmaker, een verhalenverteller en sfeervolle muziek. Een broodbakker bakt ambachtelijk brood in de steenoven en kinderen mogen zelf een stokbroodje bakken boven een vuurkorf.
Op de nabij gelegen es wordt geoogst op de oude manier en in het bezoekerscentrum weeft in het kader van het weefweekend een wever op het oude weefgetouw met vlas.
In de wei bij de ingang van het Ledeboerpark wordt om 13.30 uur de Green Flag gehesen.

Openingstijden en meer informatie
Het Oogstfeest vindt plaats op zondag 11 september van 11.00 - 17.00 uur in en rondom bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark te Enschede. Dit is bereikbaar via de hoofdingang (de poort met de arenden) van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant is het gemeentelijk bezoekerscentrum.
Om 13.30 uur wordt op feestelijke wijze door wethouder Hans van Agteren de Green Flag Award uitgereikt.
De entree voor het Oogstfeest is gratis.