Ingezonden persbericht


Op de fiets naar de vijand
Rosa Ensemble - Götterfunken

Zondag 11 september gaat, op de slotavond van de eerste Gaudeamus Muziekweek in Utrecht, de muziektheatervoorstelling Götterfunken van het Rosa Ensemble en componist Wilbert Bulsink in première: een voorstelling over de Europese geest, gezien vanaf de fiets. De voorstelling is na de première te zien in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam en op het Huddersfield Contemporary Music Festival.

Componist Wilbert Bulsink en tekenaar Geert Glas fietsten 9000 kilometer dwars door Europa: via Scandinavië naar Istanbul en van daar naar Macedonië. Overal waar ze kwamen, werden ze warm ontvangen, maar gewaarschuwd voor het volgende dorp. In Götterfunken fietst het Rosa Ensemble achter ze aan. Geert en Wilbert voorzien in illustratie, samples en verhalen.

()

Götterfunken is een mix van muziek, veldopnames, liedjes, verhalen, beelden en live-illustraties. Een voorstelling over de Europese geest; over nationale identiteit, xenofobie en (inter)nationale eenheid. Het Rosa Ensemble doorkruist Europa, langs de grenzen van geluid, muziek en verhalen, naar plekken waar het oninteressante interessant wordt.

...Deense veerponten, Noorse schapen, Zweedse volksliedjes, de piano van Sibelius, Estse goederentreinen, Letse kerkorgels, Litouwse krekels, Wit-Russische waterpompen, Oekraïense disco, Sovjet radar-reverb, Roemeense nonnen en Turkse muezzin...

Götterfunken speelt:
28-08-2011: Uitmarkt @ Concertgebouw, Amsterdam (voorproefje) 11-09-2011: Gaudeamus Muziekweek, Utrecht (première) 15-09-2011: SMART Project Space, Amsterdam
16-09-2011: Plaza Futura, Eindhoven
15-10-2011: De Doelen, Rotterdam

()


Noot voor redacties