Ingezonden persbericht


Vrijwillige inzet is géén modeverschijnsel!

Kick-off vernieuwde website vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek

Op zondag 11 september gaat de vernieuwde website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk WM online. Dit gebeurt tijdens het Fashion Event op de Markt in Geleen. We tellen met z'n allen af en honderden ballonnen gaan de lucht in. De officiële kick-off zal gebeuren door de betrokken portefeuillehouders of afgevaardigden uit de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Stein en Schinnen.

Win een ballonvaart voor twee personen!
Aan de lancering van de website is een prijsvraag verbonden. Beantwoordt de vragen die op de flyer staan die zijn uitgedeeld en maak kans op een ballonvaart met FredAir voor twee personen!


1. Van welke organisatie maakt het Steunpunt Vrijwilligerswerk WM deel uit.
* Op hoeveel locaties in de Westelijke Mijnstreek kunt u terecht op het spreekuur?
* Maak de volgende zin af: " Vrijwilligers vinden en ...

Vul ook je persoonlijk mening in: "Vrijwilligerswerk betekent voor mij... “

Voor de oplossing van vraag 1 t/m 3 ga je naar: www.vrijwilligerswerk-wm.nl en stuur deze samen je persoonlijke mening: "Vrijwilligerswerk betekent voor mij..." naar vrijwilligerwerk@piw.nl o.v.v.

Gebruiksvriendelijke site
De vernieuwde site is toegankelijker en gebruiksvriendelijk. Behalve het nieuwe jasje zijn er ook een aantal nieuwe onderdelen aan toegevoegd zoals o.a. de 'Vacature van de week', de 'Agenda' en binnenkort een vrijwilligerstest. In de vacaturebank kunt u een keuze maken uit ca. 300 actuele vacatures. Ook kan men zich aanmelden voor een of meerdere workshops en trainingen uit het scholingsaanbod. Verder is er actuele informatie te vinden over vrijwilligerswerk.

Activiteiten aanmelden voor de 'Agenda'
Op de agenda kunnen activiteiten, evenementen en oproepen van vrijwilligersorganisaties en gemeenten worden geplaatst. U kunt uw activiteiten of nieuwtjes aanleveren via vrijwilligerswerk@piw.nl. De agenda is niet bedoeld voor commerciële doeleinden.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk WM
Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Het Steunpunt kan u helpen bij het vinden van vrijwilligerswerk en beantwoord vragen over mogelijkheden, kansen, rechten en plichten van het vrijwilligerswerk. Ook is er ondersteuning voor vrijwilligersorganisaties bij het vinden en binden en het realiseren van een goed werkklimaat. Het Steunpunt Vrijwilligerswerk WM is een onderdeel van Welzijnsinstelling Partners in Welzijn.

Europees jaar van het Vrijwilligerswerk
2011 is uit geroepen tot het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (EJV) en actief burgerschap. Het uitgangspunt van het Europees Jaar is gericht op promotie en ondersteuning ten behoeve van het vrijwilligerswerk en de vrijwillige inzet.

Deze activiteit staat in het teken van "De week van het applaus" en wordt mogelijk gemaakt door het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk Sittard-Geleen.


Noot voor redacties


---