International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT 5 september 2011

Peuter verbouwt strandbar in IFFR-film tijdens Mind Your Step

Zondagmiddagmiddag 11 september doet het International Film Festival Rotterdam mee aan Mind Your Step, onderdeel van 24 Uur Cultuur: een etmaal theater, dans, beeldende kunst, film, architectuur en design waarmee het culturele seizoen in Rotterdam opent op zaterdag 10 en zondag 11 september. Het filmfestival presenteert tijdens Mind Your Step een kort en verrassend filmprogramma in Pathé Schouwburgplein.

Het IFFR-filmprogramma (lengte 1 kwartier) start met een terugblik op de vorige festivaleditie en vervolgt met de film Las Palmas van de jonge Zweedse filmmaker Johannes Nyholm. Bekijk hierin hoe een peuter met succes een strandbar compleet verbouwt. De film maakte onlangs furore tijdens het filmfestival van Cannes. Het programma besluit met een verrassing van 1 minuut: de film Zhest van Gastón Solnicki uit Argentinië.

'Mind Your Step' (zondagmiddag 11 september, 14.00 - 17.00 uur) biedt een afwisselende reis op en rond het Schouwburgplein. Neem eerst plaats aan de 120 meter lange houten tafel op het Schouwburgplein, waar je wordt onthaald door koks, serveersters en de dansers van Conny Janssen Danst... Laat je meevoeren naar de Rotterdamse Schouwburg, om Loes Luca te overvallen tijdens een repetitie van De Ingebeelde Zieke van Molière. Vervolgens trakteren Pathé en het International Film Festival Rotterdam je op een filmprogramma. Ga tenslotte naar de Doelen, waar het orkest van Sinfonia Rotterdam je opwacht. De tour eindigt met een feestelijke Silent Disco op het Schouwburgplein.

Het IFFR biedt jaarlijks tijdens het festival een uitgebreid korte film-programma. Verder is elke maand een nieuwe serie korte films te zien op IFFR's YouTube-channel.

Het International Film Festival Rotterdam, een van de grootste culturele evenementen van Nederland, is een erkend internationaal podium voor vernieuwende films, video- en mediakunst. Het IFFR helpt, via bijdragen van het Hubert Bals Fonds of door projectlancering tijdens CineMart, films te ontwikkelen, te financieren en te presenteren. Het 41e International Film Festival Rotterdam heeft plaats van 25 januari tot en met 5 februari 2012.

Mind Your Step

Tijdstip: zondag 11 september 2011, 14.00 - 17.00 uur Prijs: ¤ 15,00 of ¤ 16,00 inclusief passe-partout 24 uur Cultuur Reserveren: toegangskaarten bij de kassa van de Rotterdamse Schouwburg gekocht worden. Zie voor alle informatie www.24uurcultuurrotterdam.nl Locatie: Schouwburgplein, Rotterdamse Schouwburg, Pathé Schouwburgplein, de Doelen

'Mind Your Step' is samengesteld en geproduceerd door de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen, Pathé Schouwburgplein, International Film Festival Rotterdam, Conny Janssen Danst, Sinfonia Rotterdam, De Tafel van De Idee en de Silent Disco.

'24 uur Cultuur' is een evenement van de Rotterdamse culturele organisaties en Rotterdam Festivals.

(Einde persbericht)




International Film Festival Rotterdam