Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 29 augustus 2011

Tennisspektakel op Vredenburg

Op zondag 11 september wordt het Vredenburg in Utrecht omgetoverd tot 'centercourt' voor de eerste landelijke finale van de KNLTB Straattennis Cup. Met deze centrale plek in Nederland, heeft de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) een goede locatie gevonden voor de eindronde van dit straattennistoernooi. Naast deze spannende finale zijn er ook diverse andere gratis jeugdactiviteiten. De KNLTB nodigt alle jeugd uit om langs te komen en mee te doen. Rackets zijn ter plekke te leen.

Tijdens de finaledag strijden veertien teams uit heel Nederland om de KNLTB Straattennis Cup. Deze teams hebben zich via regionale voorronden geplaatst voor de eindronde. Naast deze strijd om de bokaal zijn er nog veel meer tennisactiviteiten op het plein waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Ook komt de voormalige nummer 62 van de wereld en bekende tennispersoonlijkheid, John van Lottum, speciaal deze dag naar Utrecht om een clinic te verzorgen. Kinderen kunnen hem een vraag stellen, punten tegen hem spelen of een handtekening scoren. Al deze tennisactiviteiten zijn niet alleen voor de deelnemers aan de KNLTB Straattennis Cup maar voor alle jeugd.

De KNLTB organiseert dit evenement in samenwerking met Vereniging Sport Utrecht en de Richard Krajicek Foundation. Het evenement begint om 10.45 uur en alle activiteiten duren tot ongeveer 16.00 uur. Toegang is gratis.

KNLTB Straattennis Cup
De KNLTB Straattennis Cup is begin dit jaar geĂŻntroduceerd door de KNLTB. De tennisbond biedt sportuitvoerders op straat, zoals combinatiefunctionarissen, sportleiders en sportbuurtwerkers een goed tennisformat aan waarmee ze zelfstandig, met ondersteuning van de KNLTB, een straattennistoernooi kunnen organiseren. Op deze manier probeert de KNLTB nog meer kinderen in beweging te krijgen en kennis te laten maken met tennis.

Met ruim 50 regionale voorronden was het eerste jaar van de KNLTB Straattennis Cup een succes. Het unieke aan het concept van de KNLTB Straattennis Cup is dat jongens en meisjes van 9 t/m 12 jaar niet individueel, maar in teams tegen elkaar spelen. Voor meer informatie over de KNLTB Straattennis Cup kijk op www.knltbstraattenniscup.nl.


----------