Gemeente Boekel


Open Monumentendag 2011

Op zondag 11 september 2011 wordt in Boekel door het gemeentebestuur in samenwerking met de monumentencommissie, heemkundekring St. Achten en de stichting Leefbaar Venhorst, wederom de Open Monumentendag georganiseerd.

Dit jaar is besloten om niet aan te sluiten bij het landelijke thema, maar is er gekozen voor een eigen invulling. Er wordt een speurtocht opgezet in Venhorst die zal leiden over het plein, door de Sint Jozefkerk, door het oudste deel van de Corneliusschool, over het kerkhof (Calvarieberg en twee oudste graven) en door het Jozefhof (nieuwe tuin bij kerk) met bezoek aan het prieeltje. Onderweg moeten er meerdere vragen beantwoord worden en degene die voldoende punten scoort ontvangt nog een aardigheidje.

In gemeenschapshuis De Horst wordt ter afsluiting nog de mogelijkheid geboden om een fotopresentatie met toelichting van oude fotoâs van Venhorst (ca half uur) te bekijken onder het genot van een kopje koffie of thee.Â

Voor wie?
Voor eenieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze prachtige gemeente en dan met name in die van Venhorst.

Wanneer?
De open monumentendag kunt u op zondag 11 september 2011 vrij bezoeken tussen 13:00 en 16:00 uur. De fotopresentaties zullen verspreid gegeven worden gedurende deze periode, de tijdstippen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.

Waar?
Gemeenschapshuis De Horst, St. Josephplein 14, 5428 GL te Venhorst.

Kosten?
Deelname is helemaal gratis.

Wij hopen dat u/jij zondag 11 september ook aanwezig bent zodat we er met zijn allen een gezellige, leerzame dag van kunnen maken.