Ingezonden persbericht


Persbericht

WINTERTUIN ORGANISEERT DICHTWEDSTRIJD, MASTERCLASS EN 'INGREEP' IN MUSEUM JAN CUNEN IN OSS

Bij de muurschildering Pizzeria Vasari, een persoonlijke kunstgeschiedenis van Gijs Frieling, in Museum Jan Cunen in Oss, treedt Wintertuin op als Poëziecurator.

Dichters Arjen Duinker (winnaar VSB Poëzieprijs) en Dennis Gaens (stadsdichter van Nijmegen) dragen op zondag 11 september 2011 in Museum Jan Cunen nieuw werk voor dat ze schreven naar aanleiding van Pizzeria Vasari.

Museumbezoekers worden uitgedaagd mee te doen en ook een gedicht te schrijven dat geïnspireerd is op Pizzeria Vasari. Inzenden kan tot 26 augustus, door te mailen naar noortje@wintertuin.nl. De drie beste dichters mogen hun gedicht voordragen tijdens het poëzieprogramma op 11 september.

Die middag wordt tevens een gratis masterclass poëzie gegeven door dichter Dennis Gaens. Meld je vóór 26 augustus aan door te mailen naar noortje@wintertuin.nl. Deelnemers aan de dichtwedstrijd worden automatisch ingeschreven.

Over Pizzeria Vasari
Voor Museum Jan Cunen maakte Gijs Frieling een installatie van muurschilderingen in de trouwzaal van het museum: Pizzeria Vasari. Frieling laat zich inspireren door andere kunstenaars, kunsthistorische thema's, religieuze rituelen, filosofie, films en literatuur. Hij creëert door een intuïtieve benadering een nieuwe kijk op onze kunsthistorie die hij aan de ene kant verpersoonlijkt en aan de andere kant universeel maakt.

Zondag 11 september 2011

Museum Jan Cunen, Molenstraat 65, Oss

Entree gratis
14:00 uur: Masterclass poëzie door Dennis Gaens

15.30 uur: Voordrachten Arjen Duinker en Dennis Gaens

16:00 uur: Uitreiking publicatie bij Pizzeria Vasari

16.30 uur: Prijsuitreiking Gedichtenwedstrijd
Meer info: wintertuin.nl/poeziecurator

PERSCONTACT

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marlijn Hoefnagel marlijn@wintertuin.nl | 024-3231904


---- --