Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Week van het Applaus voor de vrijwilligers

In de Week van het Applaus, van 11 tot en met 18 september, geven organisaties hun vrijwilligers een applaus. Het jaar 2011 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk.

Dit initiatief is door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vormgegeven door diverse activiteiten op de agenda te zetten. Hieronder valt ook de Week van het Applaus.

Deze week staat volledig in het teken van het bedanken van onze onmisbare vrijwilligers. Het idee is dat vrijwilligersorganisaties een applaus organiseren voor hun vrijwilligers. Dit kan een klein 1-op-1 applaus zijn, of een groots opgezet applaus waarbij de hele organisatie applaudiseert voor haar vrijwilligers.

Op de site www.vrijwilligersbedankt.nl kunnen vrijwilligersorganisatie zich aanmelden om een applaus te organiseren. Hiermee krijgt u toegang tot een eigen actiepagina waarmee u eenvoudig donaties kan ophalen door het aanschrijven van uw achterban via e-mail en sociale netwerken. Op deze manier kunt u uw vrijwilligers iets blijvends meegeven. Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligersbedankt.nl en maak ook een actiepagina aan!

Grijp nu uw kans om de waardering voor uw vrijwilligers te uiten en organiseer een applaus!