Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 1 september 2011

'Woorden geven aan je inzet'

Inspiratiedag rond diaconie in Rotterdam

10 september 2011 vindt een inspiratiedag plaats voor iedereen die zich inzet voor diaconale projecten in de regio Rotterdam. Van 10.00 - 15.00 uur zijn er workshops in de Immanuelkerk, Berlagestraat 96 in Rotterdam. Prof. Dr. Erik Borgman verzorgt een lezing.

Uiteenlopende projecten en initiatieven geven kleur aan de diaconie in Rotterdam. Vele handen dragen zo bij aan een stad die mensen betrekt bij de samenleving. Deze betrokkenheid op een goede en gezonde samenleving is waardevol, voor het heden en voor de toekomst. Van groot belang is het dan ook om met elkaar woorden te geven aan deze inzet en inspiratie.

10 september staan professionals en actieve vrijwilligers stil bij deze inzet via een aantal vragen: 'wat motiveert en inspireert mij?'; 'hoe is het gesteld met de onderlinge samenwerking?' en 'wat is er nodig om onze diaconie sterk en veerkrachtig te houden in de toekomst?'. Prof. Borgman zal een schets geven van de bouwstenen van een krachtig diaconaal veld.

De bijeenkomst is een initiatief van Project Religie in het Publieke Domein, het bisdom Rotterdam, Stichting KSA/GCW en Stichting Mara. Deelname is kosteloos. Aanmelden is mogelijk via info@maraprojecten.nl / 010-4116085. Er is ruimte voor 80 deelnemers.

Diaconie is afgeleid van het Griekse woord diakonia en betekent dienst. Vanaf het allereerste begin heeft de kerk dit als een van haar belangrijkste taken gezien. In de Bijbel geldt het recht van de zwakste. De kerk geeft in het diaconaat handen en voeten aan Gods bedoeling van een rechtvaardige wereld, waarin ieder mens tot zijn recht komt.

Einde bericht



Ingezonden persbericht