Ingezonden persbericht


Nieuw wereldrecord 'meeste mensen verkleed als koe' gevestigd

250 'koetjes' kwamen bij elkaar tijdens groots verjaardagsfeest van La Vache qui rit in Duinrell

Info
Schoonrewoerd, Nederland | Gepubliceerd op: 10 september 2011 Social media pitch
Nieuw wereldrecord 'meeste mensen verkleed als koe' gevestigd tijdens verjaardagsfeest van La Vache qui rit http://pressdoc.com/p/000n8z Samenvatting
Op zaterdag 10 september 2011 heeft La Vache qui rit, samen met haar fans, ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag een nieuw en vrolijk wereldrecord gevestigd: 'meeste mensen verkleed als koe op één locatie'! Maar liefst 250 mensen, vooral kinderen, kwamen verkleed als koe samen op de Promenade in Duinrell om met de Lachende Koe een plaats te verwerven in het Guinness World Records Book*. * behoudens bevestiging Guinness World Records Details

Vandaag heeft La Vache qui rit, samen met haar fans, ter gelegenheid van haar 90ste verjaardag een nieuw en vrolijk wereldrecord gevestigd: 'meeste mensen verkleed als koe op één locatie'! Maar liefst 250 mensen, vooral kinderen, kwamen verkleed als koe samen op de Promenade in Duinrell om met de Lachende Koe een plaats te verwerven in het Guinness World Records Book*. Onder enthousiaste begeleiding van zangeres Sita en toeziend oog van een officiële notaris en getuigen werd een nieuw wereldrecord gevestigd. Een heel bijzonder cadeau op het kleurrijke verjaardagsfeest dat de Lachende Koe afgelopen zaterdag voor al haar fans had georganiseerd.

Om het wereldrecord te vestigen waren tenminste 250 'koetjes' nodig op één locatie. Deelnemers voor de recordpoging werden op het verjaardagsfeest zelf onder de genodigden geworven. Om 12.05 uur werd op de Promenade in Duinrell door Sita met een koeienbel het startsein voor de recordpoging gegeven. In de spannende tien minuten die volgden controleerden notaris mr. M. Tacken uit Wassenaar samen met twee onafhankelijke getuigen of aan alle voorwaarden van Guinness World Records was voldaan. Ondertussen zong iedereen uit volle borst het verjaardagslied om de Lachende Koe te feliciteren en werd een reuze verjaardagstaart aangesneden. Na een kort beraad bevestigde de notaris dat het wereldrecord 'meeste mensen verkleed als koe op één locatie' daadwerkelijk was gevestigd met precies 250 'koetjes'.

John Smit, General Manager van Bel Nederland B.V. over het wereldrecord: "Wij zijn erg trots dat het gelukt is om een nieuw wereldrecord te vestigen vandaag. Het is zo leuk om het enthousiasme te zien waarmee onze fans de wereldrecordpoging wilden laten slagen. Dit is de ultieme bekroning op de 90ste verjaardag van La Vache qui rit!"

Exclusief verjaardagsfeest

De wereldrecordpoging was één van de hoogtepunten van het verjaardagsfeest. Duinrell was speciaal voor deze feestelijke dag omgetoverd tot de kleurrijke wereld van La Vache qui rit. Meer dan 6000 fans waren zaterdag naar Duinrell gekomen om samen met La Vache qui rit haar 90ste verjaardag te vieren! Speciaal voor haar verjaardag had de Lachende Koe allerlei activiteiten georganiseerd. Jong en oud hebben genoten van de unieke theatershow in het Zomertheater met Maud en Sita in de hoofdrol en deden enthousiast mee aan een spannende quiz in het Koldertheater. Op de Ligweide van het Tikibad konden fans zich helemaal uitleven met allerlei loeistoere activiteiten zoals een stormbaan, een spannende zeephelling en een springkussen. Natuurlijk waren de attracties in het park de hele dag open en mensen konden zelfs een duik nemen in het Tikibad. Het was een dag om nooit te vergeten!


* behoudens bevestiging Guinness World Records