Gemeente Giessenlanden


Open Monumentendag 2011. Nieuw gebruik â Oud gebouw

Op zaterdag 10 september 2011 heeft u van 10.00 tot 16.00 uur gratis toegang tot verrassende monumenten met een nieuwe bestemming in Giessenlanden. Wethouder De Groot zal tijdens deze landelijke Open Monumentendag om 10.00 uur als eerste een bezoek brengen aan het eerste monument op de route. Op dit voormalig boerenbedrijf aan Kerkeind 9 in Arkel zal hij de pony aan de roskarnmolen aan het werk zetten.

Veel van deze herbestemde gebouwen zijn beeldbepalend voor het dorp. We bieden u graag de mogelijkheid eens niet alleen de buitenzijde van het monument te bewonderen, maar ook de binnenzijde. Bezoekt u onder andere: een kaaspakhuis waarin woningen worden gerealiseerd, een boerderij waar nu een restaurant gevestigd is en een werkende roskarnmolen (m.b.v. een pony) in een voormalig boerenbedrijf. Naast deze monumenten zijn er nog veel meer monumenten te bezichtigen. Kijk hier voor een compleet overzicht.

Â

In Giessenlanden wordt de Open Monumentendag georganiseerd door Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen, de Historische Vereniging Arkel en Rietveld en de Historische Vereniging Hoogblokland, Hoornaar en Noordeloos en de gemeente.

Â
Informatie Giessenlandse monumenten

Wilt u meer weten over de monumenten die op zaterdag 10 september in Giessenlanden geopend zijn? Gaat u dan naar de pagina Over Giessenlanden > Recreatie en cultuur. Hier vindt u een overzicht en achtergronden van alle monumenten in Giessenlanden die meedoen aan de open monumentendag.

Â