Gemeente Maassluis

Vrijwilligersmarkt en workshops tijdens Weekend van de Cultuur

Tijdens het Weekend van de Cultuur, op zaterdag 10 september, wordt in cultureel centrum Koningshof een vrijwilligersmarkt georganiseerd. Een bonte verzameling van organisaties laten u kennismaken met hun activiteiten, geven informatie en beantwoorden graag uw vragen. U komt alles te weten over natuur, zeevaart, cultuur, ouderenactiviteiten, historie, zorg, welzijn en nog veel meer.

Organisaties als de politie Rotterdam-Rijnmond, de stichting Jongeren Coaching en Talentontwikkeling, Careyn en de Seniorencomputerclub geven die dag ook workshops. En dat alles onder het genot van voorstellingen van professionals en amateurs uit de cultuursector.

Tijdens de opening van de vrijwilligersmarkt, om 9.50 uur, wordt ook het startschot gegeven voor de Week van het Applaus. Deze week is een landelijk initiatief in het kader van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk. Het doel van dit jaar is om vrijwilligers in Nederland in het zonnetje te zetten en het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen.

Organisaties die werken met vrijwilligers kunnen van 11 tot en met 18 september 2011 voor hun vrijwilligers op eigen wijze een welverdiend applaus organiseren. Van een groot overweldigend applaus tot een klein lokaal hartverwarmend initiatief. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een evenement, zoals bij een wedstrijd, een optreden of een feest.

Sommige organisaties kiezen ervoor om speciaal voor de gelegenheid iets te organiseren, bijvoorbeeld een vrijwilligersontbijt, een borrel of een informatiemarkt over vrijwilligerswerk in de organisatie. Iedere deelnemende organisatie geeft het applaus op zijn eigen manier vorm. Via de site www.vrijwilligersbedankt.nl is het mogelijk om donaties te werven met als doel het belonen van de onmisbare vrijwilligers.

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk of heeft u een vacature in de aanbieding? Kijk dan op www.zoekvrijwilligerswerk.nu.