Gemeente Zoetermeer

Veiligheid centraal op festival Meerzicht

Stadhuistoren

Zaterdag 10 september opent burgemeester Waaijer het festival voor de inwoners van Meerzicht, waarbij veiligheid in en om de woning centraal staat. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers terecht bij de informatiemarkt rondom de Prinses Amaliaschool aan het Overwater 3.

Naast informatie over veiligheid in de wijk, beveiliging tegen inbraak, brand- en verkeersveiligheid kunnen bezoekers ook actief meedoen aan diverse demonstraties/workshops als kinder-EHBO, AED-training en de kantelsimulator. Ook geven politie en brandweer diverse demonstraties. Voor de kinderen is een springkussen aanwezig.

Ex-inbreker als speciale gast
Speciale gast is Evert, bekend van het televisieprogramma `De inbreker`. Vanuit zijn ervaringen als ex-inbreker maakt hij inwoners alert op kleine aanpassingen in en rondom de woning die de veiligheid vergroten. Daarnaast is wethouder Patrick van Domburg aanwezig, die Veiligheid in zijn portefeuille heeft.

Buurtpreventie van start
Tijdens het festival start het buurtpreventieproject in de waterbuurt van Meerzicht. Dit project wordt opgezet door de Waterbuurtvereniging, met medewerking van de bewoners en is gebaseerd op het veiligheidsnetwerken in de bergenbuurt en koepeltjesbuurt in Meerzicht die al enkele jaren bestaan.

Samenwerking
De organisatie ligt in handen van de Waterbuurtvereniging (Meerzicht), waarbij de wijkpost een faciliterende rol heeft. De brandweer is het project gestart `brandveilig wonen' en participeert mee in het project van de Waterbuurtvereniging `Meer-zicht op Veilig Wonen'. De financiering van dit festival is tot stand gekomen door een subsidie van de gemeente Zoetermeer en van het ministerie van Binnenlandse Zaken in het kader van `New Towns'. Dit zijn gemeenten die net als Zoetermeer in korte tijd sterk zijn gegroeid en waar de woonkwaliteit preventief aandacht krijgt.