VU medisch centrum persbericht

Amsterdam, 8 september 2011
2011/048/CH

Unieke terugkomdag oud-patiëntjes kinder IC weer groot succes 'In the pICture 2011' VUmc; verwerking, maar vooral véél lol

Een opname op een kinder intensive care heeft een enorme impact. Niet alleen voor het kind zelf, ook voor ouders en broertjes en zusjes breekt een vaak ingrijpende en hectische tijd aan waarin erg veel in korte tijd gebeurt. Om deze periode op een goede en ontspannen manier af te sluiten, organiseerde VUmc voor de vierde keer een unieke terugkomdag. Buiten het ziekenhuis uiteraard!

Op zondag 4 september was boerderij Zorgvrij in Spaarnwoude weer het decor van de terugkomdag. Ruim 400 mensen hadden zich aangemeld voor deze dag vol leuke activiteiten; op de foto als een écht model, voorlezen met Kikker, sjoelen met negerzoenen, poffertjes bakken en djembé spelen stonden o.a. op het programma. Een mooie dag waarin ouders ook de gelegenheid hadden nog even na te praten met verpleegkundigen en artsen van de afdeling kinder intensive care van VUmc.


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Camilla Hut (020) 444 3444 , fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Achtergrondinformatie (