FNV KIEM

Sanoma opent iPad kiosk

donderdag 08 september 2011

Sanoma Media begeeft zich op de markt van digitale tijdschriftendistributie en heeft op 7 september de tijdschrift.nl iPad app gelanceerd.

Behalve de tijdschrijften van Sanoma zijn hiermee ook bekendste titels van Weekbladpers, G+J Uitgevers te downloaden. Bij de lancering omvat het aanbod ruim dertig titels, waaronder AutoWeek, Grazia, Libelle, LINDA., Nieuwe Revu, National Geographic, NUSport, Psychologie Magazine, Quest, Vrij Nederland en vtwonen.

De kosten voor het downloaden van een tijdschrift zijn gelieerd aan de Apple iTunes staffelprijzen en lopen uiteen van EUR1,59 tot EUR5,49. Gemiddeld zijn de verkoopprijzen 20% goedkoper dan de losse verkoopprijzen van printedities. Het assortiment wordt de komende maanden nog fors uitgebreid. Op termijn zal het ook mogelijk zijn een abonnement af te sluiten. De app is gratis te downloaden in de appstore.

Sanoma volgt hiermee in het voetspoor van Audax dat vorig jaar de Ako Tijdschriften App lanceerde. Op dit moment bevat deze meer dan 125 tijdschriften van 32 uitgevers. Hiermee is AKO volgens eigen zeggen veruit de grootste aanbieder van online tijdschriften in Nederland, met in totaal 90.000 downloads sinds de lancering.

Bron: Adformatie