Liander


KLM OPEN wederom duurzaam door vaste aansluiting Liander

8 september 2011

Arnhem - Na een succesvol duurzaam KLM Open in 2010, wordt ook dit jaar het evenement vergroend met hulp van Liander. Van 8 tot en met 11 september vindt het golftoernooi plaats op de Hilversumsche Golf Club.

In 2010 zorgde Liander al voor de aanleg van een vaste aansluiting op het elektriciteitsnet. Dieselaggregaten waren zo niet meer nodig. De benodigde 120.000 KWh elektriciteit (genoeg om 400 gezinnen een maand lang van stroom te voorzien!) kwam volledig van duurzame energie. Hierdoor werd de CO2-uitstoot gereduceerd tot nul en werd er lokaal niet vervuild. KLM Open is het eerste duurzame internationale golftoernooi van ons land.

Duurzaamheidsseminar

Als energienetbeheerder denken we graag mee over duurzame oplossingen, ook voor evenementen. Onze kennis en ervaring op dit gebied willen we graag delen, om zo de mogelijkheden voor een groener evenement te schetsen. Daarom organiseren we op donderdag 8 september een seminar met inspirerende sprekers onder wie duurzaamheidsexpert Wubbo Ockels. Aansluitend vindt een interactieve discussie plaats met onder andere Yoeri van Alteren (Club van 30), Carlijn Lindemulder (ID&T) en Aart van Veller (Cool Endeavour). Kijk voor meer informatie op www.lianderduurzaamheidsseminar.nl.