Symantec

Utrecht, 7 september 2011 - Norton by Symantec (Nasdaq: SYMC) kondigt vandaag zijn nieuwe serie online beveiligingssoftware aan. Norton Internet Security (NIS) en Norton AntiVirus (NAV) bieden een verbeterde gebruikerservaring en zijn ontwikkeld met het oog op de nieuwste online bedreigingen, zodat consumenten overal en altijd zorgeloos het Internet op kunnen.

Daarnaast is veel aandacht besteed aan het waarborgen van de vertrouwelijkheid van persoonlijke informatie; één van de dingen waar consumenten zich het meeste zorgen om maken.

"De nieuwe producten bieden optimale bescherming online. Door de krachtige bescherming op basis van reputatie, bestanden, gedrag en netwerken kunnen Norton AntiVirus en Norton Internet Security met recht de meest uitgebreide beveiligingspakketten tot nu toe worden genoemd ", aldus Simone van Zuylen, Marketing Manager Benelux.

Norton 2012 beveiligingsproducten:
Uit interne testen blijkt dat de nieuwe reeks producten van Norton 2012 nog beter presteren dan de bekroonde 2011-editie: het scannen gaat 30% sneller, het opstarten 17% sneller en het kopiëren van bestanden 24% sneller. Daarnaast bieden NIS/NAV:

* Norton Identity Safe in the Cloud1 - Beschermt persoonlijke en financiële informatie en beveiligt gebruikers tegen frauduleuze websites. De gestroomlijnde interface, vereenvoudigde inlogprocedure en de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan in de cloud zijn eenvoudig toegankelijk vanaf iedere computer waarop Norton Internet Security 2012 is geïnstalleerd;
* Norton Management - Dankzij de nieuwe op webgebaseerde functies kunnen gebruikers hun Norton-producten overal ter wereld beheren. Ze kunnen op afstand Norton-producten toevoegen, beveiligingsinstellingen aanpassen en abonnementen beheren. Zo wordt het erg eenvoudig om de status van apparaten te controleren of problemen te verhelpen, zonder dat gebruikers persoonlijk aanwezig te zijn;

* Norton Insight - De unieke beveiligingstechnologie van Norton maakt gebruik van de aangepaste softwarepatronen van miljoenen anonieme Symantec-gebruikers. Zo kan nog onbekende schadelijke software automatisch herkend en geblokkeerd worden;

* Download Insight - Controleert elk gedownload bestand op veiligheid voordat het wordt geïnstalleerd. Gebruikers krijgen nu ook informatie over de te verwachten stabiliteit van de toepassing, op basis van de ervaringen van miljoenen andere Symantec-gebruikers;
* SONAR - Controleert actieve toepassingen op verdachte gedragingen zodat onbekende gevaren snel worden opgespoord en uitgeschakeld.
* Norton-gebruikerservaring - Vanuit het gestroomlijnde hoofdmenu biedt Norton 2012 snel toegang tot Norton Mobile Security Lite, Norton Cybercrime Index, Norton Online Family en Norton Safe Web2 , de gratis website-beoordelingsdienst van Norton.

Uitbreiding online bescherming mobiel en tablet In het kader van het Norton Everywhere initiatief maakt Norton nieuwe toepassingen beschikbaar voor online bescherming van het gehele gezin.

Het vernieuwde Norton Mobile Security voor mobiele telefoons biedt uitgebreide bescherming in geval van diefstal. Het beschikt bijvoorbeeld over een Sneak Peek functie waarmee gebruikers op afstand de webcam van hun verloren of gestolen apparaat kunnen activeren om te zien wie het in bezit heeft. Daarnaast komt Norton met een toepassing voor Android-tablets die de apparaten zelf, evenals privacy en belangrijke gegevens van gebruikers tegen verlies, diefstal, virussen en andere online gevaren beschermt.

"De afgelopen jaren zijn er talloze mobiele apparaten, platforms en toepassingen voor consumenten bijgekomen", zegt Janice Chaffin, group president Consumer Business Unit van Symantec. "Deze ontwikkelingen brengen nieuwe digitale gevaren met zich mee waardoor de behoefte aan online bescherming groeit. Als wereldwijd marktleider op gebied van beveiliging zal Norton zich blijven inzetten voor de veiligheid van zijn klanten; waar ze ook zijn en welk digitaal platform ze ook gebruiken."

Het Norton Everywhere initiatief wordt tevens ondersteund door:
* Norton Anti-Theft Beta: een nieuwe gratis webservice dat snel en eenvoudig een verloren of gestolen laptop of Android-apparaat (en de waardevolle informatie die erop staat) blokkeert en opspoort.
* Norton Online Family: applicatie voor Android en iOS kunnen ouders de online activiteiten van hun kinderen in de gaten houden en `huisregels' van elk kind beheren via hun iPhone, iPad, iPod Touch of Android-apparaat.

Prijzen, beschikbaarheid en compatibiliteit
Vanaf vandaag zijn de nieuwe Norton-producten beschikbaar via geselecteerde retailers en de online store van Norton op www.norton.com.

Norton Internet Security 2012 en Norton AntiVirus 2012:
* Adviesprijs Norton Internet Security 2012: EUR 69,99 voor met licentie voor maximaal drie pc's;

* Adviesprijs Norton AntiVirus 2012: EUR 39,99 met licentie voor één pc;

* Norton 2012-producten ondersteunen Microsoft Windows XP (32-bit) Home/Professional/ Tablet PC/Media Center met Service Pack 2 of nieuwer en de Starter/Home Basic/Home
Premium/Business/Ultimate-edities van Microsoft Windows Vista (32-bit en 64-bit) en Microsoft Windows 7 (32-bit en 64-bit);
* Gebruikers van Norton Internet Security en Norton AntiVirus 2007 of latere versies met een geldig abonnement komen in aanmerking voor productupdates via hun abonnement. Voor meer informatie: Norton Update Center: http://updatecenter.norton.com.

Norton Mobile Security en Norton Tablet Security komen in het voorjaar van 2012 beschikbaar voor Nederlandse Android gebruikers. De Engelstalige versies van Norton Anti-Theft Beta en Norton Online Family zijn gratis te downloaden via het Norton Beta Center, de Android Market en de App Store.


- EINDE -