Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 7 september

Noord-Holland Noord, 07-09-2011 o 14.00 uur

Heling

Castricum, dinsdag 6 september

Een 20-jarige vrouw uit Heiloo en een 20-jarige man uit Alkmaar zijn dinsdag in een woning in Limmen aangehouden voor heling. De politie kreeg een melding van een man dat er een gestolen PDA (Personal Digital Assistant) in een woning getraceerd was. De auto van de collega van de melder was vorige week gestolen. Hierin bevond zich ook de gestolen PDA. Op dit apparaat is echter een zgn. track and trace systeem geïnstalleerd. Hiermee kan men zien op welke locatie het apparaat zich bevindt wanneer het Imei nummer van het toestel bekend is.

In de woning in Limmen werden de man en de vrouw aangetroffen. Zij gaven aan het toestel te hebben gekocht van iemand. Zij werden aangehouden voor heling.

Ruzie om geparkeerde auto

Den Helder, dinsdag 6 september

Een 34-jarige man uit Den Helder is dinsdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden op de Vechtstraat. Een bewoner van de Duindreef zag dat een auto zijn in- en uitrit blokkeerde. Hij sprak de bestuurder van de auto aan. Er ontstond een conflict. Hierbij gaf de 34-jarige verdachte de bewoner met zijn schouder een duw in het gezicht. De man werd hierdoor onder zijn jukbeen geraakt. De 34-jarige man vertrok, maar kon later door de politie worden aangehouden op de Vechtstraat.

Aanrijding tussen snorfiets en bromfiets

Den helder, dinsdag 6 september

Een 17-jarige snorfietser en een 16-jarige bromfietster, beiden afkomstig uit Julianadorp, botsten dinsdagmiddag rond 16.45 uur op de Langevliet tegen elkaar. Ter hoogte van het benzinestation raakten de sturen van beide bestuurders elkaar. De 16-jarige bromfietster werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De 17-jarige snorfietser kreeg het advies contact op te nemen met zijn huisarts. De 21-jarige passagier van de 17-jarige man mankeerde niets.

Aanrijding tussen fietser en auto

Castricum, dinsdag 6 september

Een 17-jarige fietster uit Egmond-Binnen en een 81-jarige automobilist uit Castricum botsten dinsdagmiddag rond 14.30 uur op de Soomerwegh op elkaar. Het meisje fietste vanuit de richting van de Molenweide over de rotonde. De automobilist zag haar over het hoofd en er ontstond een aanrijding. De fietster werd onderzocht door het ambulancepersoneel. Zij mocht na onderzoek naar huis.

Inbraak woning

Alkmaar, woensdag 7 september

In een woning aan de Kievitstraat werd dinsdagnacht ingebroken. De inbrekers kwamen waarschijnlijk de woning binnen door middel van hengelen. Dit is een methode waarbij met een lang voorwerp via de brievenbus het slot open wordt gemaakt. Dit kan wanneer de deur niet op het nachtslot wordt gedraaid. Er werd apparatuur weggenomen, een tas en kandelaars.

Schoorl, dinsdag 6 september

In een woning aan de Omloop werd dinsdagmiddag tussen 13.00 en 13.45 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een openstaand raam aan de voorzijde van de woning. Het huis werd doorzocht. Er werden sierraden uit het huis meegenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van één de bovengenoemde locatie iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Aanrijding tussen twee autos

Warmenhuizen, woensdag 7 september

Woensdagochtend vond er rond 08.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Veilingweg/Trambaan. Een 34-jarige automobiliste uit Warmenhuizen verleende geen voorrang aan een van rechtskomende 52-jarige automobiliste uit Warmenhuizen. Er ontstond een aanrijding. De 52-jarige vrouw werd met nekklachten overgebracht naar het MCA in Alkmaar. de 34-jarige vrouw had geen letsel.