Hogeschool Windesheim

Persbericht Windesheim Flevoland, 7 september 2011

Almere is nu echt van de studenten. Tijdens de officiële opening van het hogeschooljaar van Windesheim Flevoland bezetten studenten gisteren het centrum van Almere. Met bootjes voeren zij over het Weerwater naar de Esplanade en gingen zo voor het eerst officieel aan land in de nieuwe studentenstad. Tegelijkertijd namen leden van studentenvereniging het woord bij de opening in de Schouwburg en zongen het aloude studentenlied Io Vivat. De studenten konden vanaf dat moment de opening en hun verovering vieren tijdens een groot feest.

Na de speeches van de voorzitter van de HBO-raad, Guusje ter Horst, en van burgemeester Annemarie Jorritsma rondde Albert Cornelissen, voorzitter van het College van Bestuur van Windesheim, zijn openingstoespraak af toen studenten van het podium opliepen. Ze eisten hun plaats in Almere op: âWe hebben lang genoeg stilgezeten!â Tegelijkertijd gingen de gordijnen van de Middenzaal open en zagen de aanwezigen hoe studenten in drakenbootjes richting de Esplanade koersten, klaar om de stad over te nemen. Vanaf dat moment werd de opening gevierd met bier en prosecco.

Groot feest in de Schouwburg
In de Schouwburg werden de openingsfeestelijkheden voortgezet in de foyer, waar ook een informatiemarkt met Almeerse ondernemers en verenigingen werd gehouden. Voor de studenten volgden optredens van Dean Saunders, The Partysquad, Lenny Keylard en DJ Frankie. Het optreden van Saunders werd gefilmd voor zijn nieuwe videoclip.

Van start met 612 eerstejaarsstudenten
Windesheim Flevoland is dit hogeschooljaar van start gegaan met uiteindelijk 612 eerstejaarsstudenten. Daarmee komt het aantal studenten van Windesheim Flevoland op ruim 1350. De hogeschool biedt zestien voltijdopleidingen aan, een deeltijdvariant van de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) en een duale en deeltijdopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Lelystad.