Gemeente Bernheze


ambtelijke fusie

Colleges Bernheze en Maasdonk koersen af op ambtelijke fusie

Dinsdag 6 september 2011 hebben de colleges van Bernheze en Maasdonk een standpunt ingenomen over de samenwerking. Beide colleges zien op basis van de ervaringen in de afgelopen periode duidelijke mogelijkheden voor krachtenbundeling door verdere samenwerking. In dit bericht verwoorden we de standpunten van beide colleges.

Standpunt college Maasdonk

Het college van Maasdonk kiest voor arrangement 3 (herindeling). Echter, gezien de urgentie en de tijdsduur van een dergelijk traject, stelt het college voor om zo snel mogelijk te starten met arrangement 2 (ambtelijke fusie). De tijd die nodig is om een gemeentelijke herindeling te realiseren, gebruikt het college van Maasdonk voor het raadplegen van de inwoners.

Standpunt college Bernheze

Het college van Bernheze kiest op dit moment bij meerderheidsbesluit voor arrangement 2 (ambtelijke fusie). In dat kader wil het college dit jaar nog nader vergelijkingsonderzoek doen op het terrein van het voorzieningenniveau en de financiële posities van beide gemeenten. Daarnaast stelt het college de raad voor om hierover een representatieve enquête te houden onder inwoners. Naast de uitslagen van deze onderzoeken/enquête streeft het college van Bernheze naar een ambtelijke fusie per 1 januari 2013.

Raadsvergaderingen 28 september

Uit de standpunten komt naar voren dat beide colleges positief zijn over de samenwerking tot nu toe. De gemeenteraden van Bernheze en Maasdonk hebben met deze standpunten bouwstenen gekregen om op 28 september aanstaande een weloverwogen besluit te nemen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35