Ingezonden persbericht

LinkedIn introduceert "Volunteer Experience & Causes"-veld op profielen

Nieuw onderzoek van LinkedIn toont aan dat een op de vijf personeelsmanagers in de VS wel eens een werknemer heeft aangenomen vanwege zijn ervaring als vrijwilliger

Amsterdam ­ 7 september, 2011 ­ LinkedIn, 's werelds grootste professionele netwerk, kondigt vandaag het "Volunteer Experience & Causes field" aan. Daarmee kunnen leden eenvoudig vrijwilligerswerk toevoegen aan hun LinkedIn-profiel. Volgens onderzoek van LinkedIn is vrijwilligerswerk een belangrijk onderdeel van iemands professionele identiteit.

Met het nieuwe veld voor "Volunteer Experience & Causes" kunnen LinkedIn-leden hun ervaring in het vrijwilligerswerk, hun motivatie en ook organisaties die zij ondersteunen, zoals Oxfam International of het Nederlandse Rode Kruis, toevoegen aan hun profiel.

LinkedIn ondervroeg bijna tweeduizend professionals in de Verenigde Staten en concludeerde dat 89 procent ervaring heeft met vrijwilligerswerk, maar dat slechts 45 procent van de professionals hun vrijwilligerswerk ook op hun CV zetten.

"Professionals hebben vaak de misvatting dat vrijwilligerswerk niet in geldt als 'echte' werkervaring", aldus Nicole Williams, LinkedIn Connection directeur en best-selling auteur van het boek 'Girl on Top'. "Je kunt verkoper zijn van beroep, maar als je een non-profit fondsenwerving-evenement hebt georganiseerd, kan je gerust vaardigheden als het plannen van evenementen en eventmarketing toevoegen aan je profiel. Deze extra vaardigheden kunnen van jou een aantrekkelijkere werknemer en business partner maken."

Sterker nog, 41 procent van de professionals die LinkedIn ondervroeg verklaarde dat zij vrijwilligerswerk als net zo waardevol beschouwden als betaald werk wanneer zij kandidaten moesten beoordelen. Twintig procent van de ondervraagde personeelsmanagers liet weten dat zij eerder personeel hebben aangenomen op basis van vrijwilligerswerkervaring.

"Gezien het huidige economische klimaat en de hyperconcurrerende arbeidsmarkt is het essentieel om je vrijwilligerswerk op je profiel te zetten", aldus Williams. "Zelfs als je momenteel werkloos bent, kun je nog steeds actief vrijwilligerswerk doen en hiermee nieuwe vaardigheden opdoen. Bij het aannemen van nieuwe managers of businesspartners worden sollicitanten geregeld met elkaar vergeleken. Bij twee vergelijkbare kandidaten kan ervaring met vrijwilligerswerk de doorslag geven."

Het toevoegen van het veld met "Volunteer Experience & Causes" aan je LinkedIn profiel werkt als volgt:
* Na het inloggen klik op "profiel" aan de bovenkant van het LinkedIn-scherm.
* Klik op de hyperlink "Add Sections".

* Selecteer "Volunteer Experience & Causes".
* Klik op "Add to Profile" en vul de velden in die van toepassing zijn.

Bekijk een screenshot van het nieuwe "Volunteer Experience & Causes" veld en lees meer over de impact die vrijwilligerswerk op je carrière kan hebben op de LinkedIn Blog: http://lnkd.in/profile-volunteer-field.

Over LinkedIn
LinkedIn is 's werelds grootste online professionele netwerk met 120 miljoen leden in meer dan 200 landen. De website van LinkedIn is in 2003 gelanceerd en rekent leidinggevenden van elk Fortune 500-bedrijf tot zijn leden. Het is genoteerd aan de NYS (LKND) en heeft een gediversifieerd bedrijfsmodel en kent inkomstenstromen van inschrijvingen van gebruikers, de verkoop van advertenties en recruitmentoplossingen. Het LinkedIn hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View Californië.




Ingezonden persbericht